Laminaat eiken grijs is dé trend van het moment

Ben je van plan een nieuwe vloer te leggen en heb je daarbij laminaat in gedachte? Dan kun je je alvast verheugen op een mooie strakke vloer die eenvoudig te onderhouden is, in tegenstelling tot vloerbedekking. Het enige waar je nog wel rekening mee moet houden is de keuze van de kleur. Hieronder ontdek je waarom de kleur van jouw laminaat eiken grijs moet zijn!

Tijdloos en toch zo 2018
Als je op zoek bent naar een kleur dat helemaal van deze tijd is, maar toch ook over een aantal jaar nog steeds kan, dan is eikengrijs het helemaal. Tegenwoordig zie je deze strakke en stijlvolle look in veel huiskamers terug. De grijze kleur neutraliseert alle kleuren die je in je woonkamer hebt, waardoor je ongeacht wat er in de kamer staat, een rustiger effect geeft op het geheel. Ook staat het strak en modern en geeft het een ‘schoon’ effect. Een absolute must voor de moderne huiskamer dus!

Deze kleuren staan bij jouw grijs eiken laminaat
Doordat deze neutrale kleur van zichzelf geen schreeuwend effect heeft, kun je het wat je meubilair betreft zelf zo bont maken als je wilt. Hier staat werkelijk alles goed op. Als je dus graag voor felle kleuren in je meubels gaat, zullen deze extra eruit springen door de neutrale bodem kleur. Voor een strakker en mode gevoeliger design kun je juist beter je zwart/witte meubels erop plaatsen. Hierdoor krijg je dat ruimtelijke effect wat vandaag de dag zo populair is. Minimalisme is hierbij de key. Vergeet niet hier en daar wat kleurrijke accessoires te plaatsen zodat het niet ‘te’ grauw wordt in de huiskamer!

Het natuurlijke en huiselijke effect van eiken
Of je nu voor een kleurrijk of strak design gaat, een woonkamer is de plek dat gezelligheid en saamhorigheid moet uitstralen. Door te kiezen voor laminaat in grijs eiken kleur hoef je niets af te doen aan kleur of design om dit te bereiken. Eiken vloeren hebben namelijk van zichzelf al de wonderlijke eigenschap om die warmte uit te stralen. Het natuurlijke in de kern van eikenhout maakt dat de huiselijke sfeer extra wordt benadrukt. Zo kun je dus zelfs in de strakste en modernste huiskamer, de gezelligheid en saamhorigheid behouden en benadrukken.

Belangrijke details bij het leggen van grijs eiken laminaat
Houdt er bij dit materiaal rekening mee dat je de juiste afmetingen aanschaft. Het is altijd aan te raden om een doos extra te kopen, voor het geval er bij het zagen iets fout gaat. Als je de vloer van plan bent zelf te leggen, plaats het laminaat dan niet te strak tegen de muur. Het materiaal zet namelijk uit bij je volgende dweil beurt en dan is bolling in het laminaat wel het laatste wat je van je mooie strakke design wilt overhouden. Met deze tips hierboven en het nauwkeurig doorlezen van de instructies geniet jij straks van je prachtige grijs eiken laminaat!

Bron: 123vrijwonen.nl

3 Comments

Comments are closed.