Laminaat informatie

Laminaat is ideaal als vloerbedekking in elk type woning. De veelzijdigheid maakt dat het een zeer populaire optie is. Van koopwoningen tot huurwoningen, woonkamers tot zolders, flatgebouwen tot winkelpanden, laminaat vind je overal.

Zoveel wensen, zoveel laminaat

Laminaat biedt veel keuze. Er zit een groot verschil in de dikte van de diverse soorten laminaat. Laminaat van 6 of 7 mm dik wordt aangeraden voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt, zoals een werkkamer. Dikker laminaat is beter geschikt om een aantal jaren mee te gaan in bijvoobeeld een woonkamer. Ook in het uiterlijk van laminaat is er veel keus, zoals eiken of verweerd hout.

Laminaat leggen of laten leggen

Kliklaminaat is niet moeilijk om zelf te leggen, maar het kost wel veel tijd. Laten leggen is natuurlijk ook een optie. Vaak kan de winkel deze service tegen betaling verrichten.

Waar koop je laminaat?

Tegenwoordig is laminaat op veel plekken verkrijgbaar. Er zitten echter grote verschillen in de diverse aanbieders van laminaat, zo heb je ook het merk Lundia. Dit hangt sterk samen met het grote assortiment aan keuze. In het hoogste segment vind je winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van laminaat. Hier vind je laminaat wat lang mee moet gaan, bijzondere ontwerpen en degelijk advies, maar uiteraard hangt daar ook een prijskaartje aan. Ben je op zoek naar goedkoop laminaat, dan zijn de huismerken van bouwmarkten een goede optie. Het middensegment kan je hier ook vinden. Over het algemeen bieden bouwmarkten zeer veel keus. Daarnaast kan je in meubelzaken en online op zoek gaan naar laminaat.

Tot slot: de plint!

Heb je laminaat gekozen? Vergeet dan vooral de plinten niet! Het is vervelend als je wacht met het leggen van plinten en jouw artikel uit de handel is genomen. Wist je dat mensen gemiddeld meer dan een jaar wachten met het leggen van de plinten? Zonde als je net een prachtige laminaatvloer hebt gelegd.