Landelijk wonen, een oase van rust

De interieur van jouw huis kan de sfeer in huis bepalen. Zachte en rustige tinten kunnen al sfeerbepalend zijn en zorgen voor meer rust in huis. Net zoals een ordelijk huis zorgt voor meer rust in je hoofd kan de keuze in interieur ook bepalend zijn voor je gemoedstoestand. Een landelijke inrichting is een perfecte interieurstijl die zorgt voor een oase van rust in huis. Landelijk wonen bezorgt je een sfeervolle woning en een fijne stijl, een huis in om thuis te komen. Hoe creëer je een landelijk interieur in huis? Hier een aantal tips en tricks om landelijk te wonen.

Kleuren

Het maakt niet uit of je in een vrijstaande boerderij woont met genoeg land om je heen of in een appartement in de stad, landelijk wonen kan overal. Kleuren zijn typerend voor deze stijl. Zorg voor zachte en natuurlijke tinten in huis. Een neutrale kleur op de muur zorgt voor een groot ogende ruimte en rust verder in huis. Kies voor een bepaald kleurenthema en laat bijvoorbeeld maximaal vijf tinten toe in je wonen. Zo past alles bij elkaar en heeft het een mooi totaalplaatje. Je hoeft je geen zorgen te maken of iets wel past of niet, wanneer je binnen het kleurenpalet blijft past alles.

Natuur

Een landelijke manier van wonen kenmerkt zich ook aan het gebruik van natuurlijke materialen. Voorkom plastic en simpele stoffen in huis. Ga voor hout, metaal, ijzer, katoen en wol. Deze harde en authentieke materialen zorgen voor een landelijke kamer. Een mooie grote houten tafel in de woonkamer met een tafelkleed of tafelloper van een katoenen stof geeft al een mooi landelijk effect. Kies voor houten keukenkastjes en voorkom een plasticlook met een laag verf erover. Kies voor natuur. Een grenen bed is ook een typisch element van een landelijke stijl en is perfect voor in de slaapkamers. Planten mogen ook zeker niet ontbreken, een aantal grote kamerplanten voor in de woonkamer, hangplanten voor in de keuken en wat vrolijk groen verder verspreid door het huis.

Een landelijke manier van wonen kenmerkt zich aan rust en ruimte. Kom thuis in een oase van rust door een fijne woonstijl. Kies voor zachte tinten in huis en houdt je bij een vast kleurenpalet. Zo kun je eenvoudig jouw huis inrichten en stijl en kleurruis voorkomen. Kies voor natuur, natuurtinten en natuurlijke materialen en voel je helemaal thuis in een landelijke inrichting van jouw huis.