Lange avonden met een terrasheater op gas

In de zomer willen we niets liever dan elke dag zo veel mogelijk van het lekkere weer profiteren. Wilt u de gezellige avonden in uw tuin ook zo goed mogelijk benutten, dan is het zeker de moeite waard om de aanschaf van een terrasheater op gas te overwegen. Zo kunt u buiten tot laat van aangename temperaturen genieten en hoeft u niet halverwege naar binnen omdat het buiten toch iets te koud wordt. In dit artikel vertellen we wat meer over de voordelen van een terrasheater op gas, en waar u op moet letten bij de aanschaf.

De voordelen van een terrasheater op gas
Eén van de grote voordelen van een terrasheater op gas is dat u hiermee niet afhankelijk bent van stroomvoorziening, zoals bij een elektrische terrasheater. U kunt een staande gasterrasverwarmer dus in feite op elke gewenste plek neerzetten. Geeft u toch de voorkeur aan een terrasheater op gas die geschikt is voor wand- en/of plafondmontage, dan hoeft u geen rekening te houden met vervelende stroomkabels. Daar komt bij dat een terrasheater op gas doorgaans goedkoper in aanschaf is dan een elektrische terrasheater. Dit zijn voor veel mensen de doorslaggevende factoren om te kiezen voor een terrasheater op gas.

Welke gas terrasheater is geschikt voor mij?
Heeft u eenmaal besloten dat u gaat voor een terrasheater op gas, dan kunt u zich gaan oriënteren op de verschillende modellen die er verkrijgbaar zijn. Zoals gezegd zijn er vrijstaande terrasheaters op gas, evenals modellen voor wand- en/of plafondmontage. Het juiste model is niet alleen een kwestie van voorkeur, maar ook van wat het meest praktisch is op uw terras.

Houdt u bij de aanschaf van een terrasheater op gas verder rekening met de onderstaande zaken:

  • Een terrasheater op gas dient altijd op een beschutte plek (uit de wind te staan om van een optimaal rendement te kunnen profiteren;
  • Zorg dat het vermogen voldoende is voor het te verwarmen oppervlak;
  • Indien het te verwarmen oppervlak groter is dan 7m2, heeft u mogelijk meer aan twee terrasheaters;
  • Houdt de aanbevolen afstand vanaf de grond in acht, evenals de afstand tot aan uw overkapping;
  • Kijk naar de stof- en waterdichtheid van de terrasheater (dit wordt aangegeven met een IP-waarde);
  • Bekijk of u accessoires nodig heeft, zoals beschermkappen (aan te raden bij laaghangende terrasheaters om te voorkomen dat iemand zich kan branden);
  • Let op of het benodigde montage- en bevestingsmateriaal wordt meegeleverd.

Tot slot
Er zijn tegenwoordig zeer goede en betaalbare terrasheaters op gas verkrijgbaar waar u jarenlang plezier van kunt hebben. Zo kunt u elke zomer weer genieten van heerlijk lange avonden in de tuin!