Maak je tuin uniek met tuinbeeldjes

Heeft jouw tuin iets extra’s nodig, maar kun je niet bepalen wat, dan zijn tuinbeeldjes het antwoord. Deze beeldjes kunnen je tuin echt opfleuren, maar ze maken hem vooral uniek. Nederland heeft een aantal zeer getalenteerde kunstenaars die zelfs in opdracht werken om voor jou een perfect tuinbeeldje te maken. En het vinden van een geschikte kunstenaar is dan misschien nog wel het leukste van alles. Je bezoekt de vele beeldentuinen die Nederland rijk is en bekijkt alles wat onze kunstenaars te bieden hebben. Heb je een kunstenaar gevonden die je aanspreekt, dan is het alleen nog een kwestie van kiezen.

Tuinbeeldjes voor elke tuin

Het is het materiaal dat veelal de sfeer van het tuinbeeldje bepaalt. Denk maar aan het verschil tussen de serieuze en warme uitstraling van brons en de vrolijke en kleurrijke aspecten van keramiek. Het belangrijkste is dat je een materiaal uitkiest dat de weersomstandigheden aankan en dat vele jaren in weer en wind mooi blijft. Tuinbeeldjes moeten lang mee kunnen gaan, ook als de temperatuurverschillen en de luchtvochtigheid variëren. Elke tuin heeft baat bij een tuinbeeldje, of je nu een parmantig bronzen of messing exemplaar uitkiest of een aantal vrolijke kleine beeldjes door de tuin verspreid opstelt. Ze zullen het allemaal nog leuker maken om je tuin in te gaan.

Accentueer een gedeelte van je tuin

Tuinbeeldjes kunnen dus gebruikt worden om je tuin op te fleuren. De kleurrijke keramieken tuinbeeldjes zijn dan een goede aanrader. Je kunt ook beslissen om te investeren in grote sculpturen, van steen, brons of messing. Deze zet je op een sokkel en daar domineert hij dat gedeelte van je tuin. Je kunt het zien als een manier om de aandacht te trekken naar dat specifieke gebied, bijvoorbeeld omdat daar een vijver is of je terras er naast ligt. Een beeld in de tuin, groot of klein, kleurrijk of eenvoudig, is altijd een verbetering. 

Of anders kies je een fontein?

Het is niet zo dat tuinbeeldjes alleen op sokkels mogen staan, of op de grond gezet worden. Een mooie manier om je tuinbeeld te benutten is door voor een fontein te kiezen. Je vijver, terras of andere waterpartij is natuurlijk al aantrekkelijk en rustgevend, maar een tuinbeeldje nog een schepje bovenop. Bespreek dit eventueel met de kunstenaar, want een mooie fontein misstaat in geen enkele tuin.

Voor elk wat wils

Het voordeel van tuinbeeldjes is dat je veel keuze hebt en dus je aankoop echt kunt afstemmen op wat je in gedachten had. En de Nederlandse kunstenaars helpen je dan graag verder door hun creativiteit voor jou te laten werken. Zie je niet wat je zoekt, dan vraag je een kunstenaar die je bewondert om een tuinbeeldje of meerdere tuinbeeldjes voor je op maat te maken. Jij geeft dan aan wat je zoekt en zij zetten dit om in een uniek werk. Heeft jouw tuin een opkikker nodig? Overweeg dan een tuinbeeldje en je maakt er een hele bijzondere plek van.