Met deze twee innovaties houd jij jouw gevel schoon!

Als huiseigenaar of eigenaar van een appartementencomplex ontkom je er niet aan. Eens in de zoveel tijd moet de gevel gereinigd worden. Dit is vaak een moeilijke klus, niet zonder risico’s. Daarom willen we je graag meer vertellen over een tweetal innovaties die het werken (en dus schoonmaken) een stuk makkelijker en veiliger maken. Ben jij van plan om binnenkort de gevel van je huis schoon te maken? Of wil je de ramen van je appartement op 10 hoog laten schoonmaken? Dan doe je er goed aan om deze blog door te lezen. Wij gaan je namelijk meer vertellen over twee innovaties die je goed kunnen helpen bij het werken op hoogte. Lees snel verder!

 

Veilig werken op hoogte

Als je een gevel (en het dak) gaat schoonmaken, wil je veilig werken. Zeker als er sprake is van een hellend of schuin dak, is dat best een uitdaging. Gelukkig is er een oplossing op de markt die er voor zorgt dat jij veilig op hoogte kunt werken. We hebben het hier over het valbeveilingssysteem van Flesst. Met dit systeem werk je gegarandeerd veilig op hoogte. Dit is overigens niet alleen handig voor het reinigen van een gevel, maar zeker ook bij het leggen van dakpannen of het schoonmaken van een dak of zonnepanelen. 

 

Gevelonderhoud met behulp van een installatie

Wanneer je gevelonderhoud gaat uitvoeren, doe je er goed aan om een gevelonderhoudsinstallatie te gebruiken. EcoTec BV maakt deze installaties. Hierbij kun je denken aan een gondelinstallatie, dakwagensystemen of een railsysteem. Deze systemen zijn speciaal ontwikkelt om gevelonderhoud uit te laten voeren. Hiermee effectief gewerkt worden en het waarborgt ook nog eens de veiligheid van mensen die gevelonderhoud moeten uitvoeren. Er moet wel per situatie gekeken worden welk type systeem de juiste oplossing is voor de situatie. Laat hier een specialist naar kijken.