Mogelijkheden met schoorsteenkappen

De schoorsteenkap, een essentieel onderdeel van het huis en vooral van de keuken, vindt nu zijn plaats in alle keukens. Er zijn zeer uiteenlopende modellen die in elk interieur kunnen worden geïntegreerd en aan elke behoefte kunnen voldoen. Uitgerust met een luchtaanzuig- en afzuigsysteem en een verlichtingssysteem, is het ook uitgerust met een filter dat vette deeltjes of zelfs geuren kan vasthouden. Dit apparaat, dat boven de kookplaat wordt geplaatst, is ontworpen om dampen aan te zuigen, zodat ze zich niet in de keuken verspreiden. Onaangename geuren en dampen worden hierdoor aanzienlijk verminderd. Er zijn momenteel verschillende soorten schoorsteenkappen om aan de behoeften van de gebruiker en configuraties van hun behoeften te voldoen.

Soorten schoorsteenkappen

De eerste:

De decoratieve wandafzuigkap heeft een indrukwekkende reeks vormen in alle soorten (rechthoekige doos, trapezium, ronde halve maan, driehoek, open haard …) en stelt iedereen in staat zijn keuken naar eigen inzicht in te richten en aan te kleden. lijkt hem. De gebruiker kan hem ook in een hoek van de keuken plaatsen. Dit decoratieve object is niet minder efficiënt.

De tweede:

De eilandafzuigkap heeft de bijzonderheid dat hij losgekoppeld is van de wanden van de keuken, in feite wordt hij in het midden van de kamer geplaatst, boven de kookelementen. Zeer efficiënt, heeft ook een zeer groot zuigoppervlak en een zeer gevarieerd aanbod qua esthetiek …. Er zijn ook decoratieve eilandkappen met een bijzonder origineel design.

De derde:

De plafondkap is ontworpen om direct aan het keukenplafond of andere plafonds in huis te worden bevestigd. Het zorgt voor een optimale verlichting van de kookzone en zuigt perfect vet en geurtjes op. Deze zeer atypische afzuigkappen zijn geïnstalleerd als echte kantoorairconditioners.

De vierde:

De cap hood, ook wel classic hood genoemd, is het meest toegankelijke model. Discreter dan de decoratieve kap, biedt deze laatste toch verschillende vormen en kleuren. Het meet over het algemeen tussen 60 en 90 cm en de gebruiker kan het onder een opslageenheid plaatsen (de meest gebruikelijke en aanbevolen installatie) of het direct aan de muur bevestigen.

De vijfde:

De ingebouwde afzuigkap heeft een groot en efficiënt zuigoppervlak. Het zichtbare rooster is niettemin discreet en past perfect onder een hoge keukenkast. Dit toestel moet worden ingebouwd in een kast, een gemetselde afzuigkap of een sfeerhaard. Het heeft het voordeel dat het zich kan aanpassen aan verschillende dragers: hout, glas, metaal….


Aarzel niet om een schoorsteenkap aan te brengen!