Mogelijkheden om uw tuinhuis te isoleren

Als u tijdens alle seizoenen gebruik wilt maken van uw tuinhuis of blokhut, dan is het aan te raden om deze te isoleren. Of u nu uw tuinhuis gebruikt als kantoor, vakantiewoning, fitnessruimte of extra woonruimte, een constante temperatuur zonder tocht is dan erg prettig. Zeker in de koude wintermaanden kunt u door isolatie ook genieten van uw tuinhuis of blokhut. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw tuinhuis te isoleren. Wilt u graag weten op welke manier u uw tuinhuis kunt isoleren? Hieronder vindt u 3 mogelijkheden!

Vloerisolatie

Door de vloerisolatie zorgt u ervoor dat uw voet altijd warm zijn, zelfs in de winter. U moet dan natuurlijk wel een verwarmingsbron plaatsen in uw tuinhuis, anders heeft vloerisolatie geen nut. Via de vloer gaat veel warmte verloren, dus het plaatsen van vloerisolatie is heel belangrijk. De meeste tuinhuizen worden voor isolatie geplaatst op een ondervloer. Dit kunnen bijvoorbeeld thermische platen zijn die tussen de vloerbalken worden gelegd.

Dakisolatie

Als u gebruik maakt van dakisolatie in combinatie met vloerisolatie, dan kunt u de opstijgende warme lucht nog beter in uw tuinhuis houden. U voorkomt dus dat warmte ontsnapt, maar het beschermt u ook tegen regen en ander vocht wat door het dak kan sijpelen. Dakisolatie kan in principe bij alle soorten dak worden geïnstalleerd. Over het algemeen wordt gewerkt met het principe folie-isolatie-folie om het dak en de wanden te isoleren.

Dubbelwandige isolatie

Tot slot kunt u wandisolatie toevoegen. Dit wordt over het algemeen gedaan door een extra binnenwand. Het tuinhuis kan ook aan de buitenkant geïsoleerd worden. In feite wordt de wand afgeplakt met folie, het isolatiemateriaal wordt aangebracht wat u vervolgens afdekt met een tweede dampwerende folielaag.

Als u alle drie de isolatie systemen gebruikt, dan kunt u gegarandeerd het hele jaar genieten in uw tuinhuis. U kunt zelf uw tuinhuis isoleren, maar dit kunt u ook laten doen door een monteur of tijdens het ontwerpen van uw tuinhuis kunt u kiezen voor isolatie opties.

Wilt u ook het hele jaar door genieten van uw tuin in een tuinhuis of blokhut? Ga dan naar www.lugarde.nl en bekijk de mogelijkheden. Het is daarnaast ook mogelijk om je eigen droom tuinhuis, blokhut of veranda te ontwerpen via onze 3D-configurator.

Tuinhuis