Muizen? Bel meteen de muizen bestrijding

Bij overlast door muizen is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor muizen bestrijding. Bij beginnende overlast door muizen is de muizen bestrijding in verreweg de meeste gevallen na één behandeling door een gespecialiseerd bedrijf voldoende om alle muizen te laten verdwijnen. Als je een paar weken wacht zullen de muizen nestjes maken. Dan neemt hun aantal in hoog tempo toe. Voor muizen bestrijding zal dan een aantal behandelingen nodig zijn, waardoor de kosten flink kunnen oplopen. Overlast door muizen ontstaat in het najaar en de vroege winter, als muizen een warm plekje zoeken.

 

Muizen in huis ontdekken

Muizen zijn slimme en snelle diertjes, die je niet zomaar ontdekt als je ze in huis hebt. Ze kunnen je huis binnendringen door hele kleine gaatje in de muren of kieren langs kozijnen. Als ze eenmaal binnen zijn gaan ze op zoek naar een plek om een nestje te bouwen. Misschien hoor je dan af en toe wel eens gekras van pootjes, maar dat wordt niet altijd herkend. Pas als je muizenkeutels ziet en een doordringende vieze lucht ruikt weet je dat je de muizen bestrijding moet inschakelen. Dan is het te laat voor huis-, tuin- en keukenmiddeltjes.

 

Voorkomen dat je muizen bestrijding nodig hebt

De beste manier om te voorkomen dat je muizen bestrijding nodig hebt is je woning goed dicht te maken. Het belangrijkste is dat je voor alle ventilatiegaten in de muren roostertjes plaatst. Dan kunnen de muizen niet naar binnen. Het helpt ook om in huis te voorkomen dat muizen het naar hun zin hebben. Zorg er daarom voor dat ze niet bij voedsel kunnen komen. Dat doe je door al het voedsel op afgesloten plekken te bewaren en door te voorkomen dat er kruimels op de grond liggen.

 

Muizen bestrijding inschakelen

Muizen kunnen zich erg goed verstoppen en daardoor is het moeilijk om een muizenplaag effectief te bestrijden. Je hebt daar echt de hulp van een gespecialiseerd bedrijf voor nodig. Zo’n bedrijf zal je woning met een paar effectieve behandelingen vrij maken van muizen. Ook geven zij advies over het nemen van maatregelen om een nieuwe muizenplaag te voorkomen. Door de muizen bestrijding te laten uitvoeren een professionele bestrijder van ongedierte heb je de garantie dat de muizen allemaal verdwijnen. En de kans dat je op korte termijn last krijgt van een nieuwe muizenplaag is erg klein.