Muren decoreren: dit zijn de mogelijkheden

Het decoreren van een muur kan een lastige klus zijn. Niet alleen zijn er heel veel stijlen om uit te kiezen, het aanbod decoratiemateriaal lijkt soms ook oneindig. Echter, decoreren kun je leren. Het decoreren van een muur begint bij het kiezen van een goede basis, de kleur van de muur. De basis van de muur geeft je verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om de muur te behangen, te schilderen of te stucen. Zorg dat je goed op de hoogte bent van alle opties voordat je een keuze maakt, zodat de zeker weet dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Muurschildering

Heb je ervoor gekozen om de muur te schilderen en kan de muur nog wel wat decoratie gebruiken? Door een prachtige muurschildering op jouw muur te laten schilderen, krijgt jouw woonkamer een unieke sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een muurschildering van een prachtig landschap, of een meer gewaagde muurschildering, bijvoorbeeld een afbeelding uit een stripboek. Zorg er altijd voor dat de muurschildering goed bij de rest van de muur past. Een muurschildering van een afbeelding uit een stripboek past niet in een landelijk interieur, en een muurschildering van een prachtig landschap past niet in een modern interieur. Zorg er daarnaast ook voor dat je de muurschildering uit laat voeren door een professionele muurschilderaar. Zo weet je zeker dat het resultaat geheel naar wens is.

Omlijste kunst

Een andere manier om een muur te decoreren is door te kiezen voor omlijste kunst. De wereld kent veel kunstenaars. Van oude meesters tot de jonge kunstenaar bij jou in de straat, voor elk soort interieur is er een passend schilderij. Voordat je een schilderij koopt is het belangrijk om goed na te denken over wat je graag aan de muur wilt hangen. Kom je er niet uit? Ga dan naar een kunstfair, de kringloopwinkel of de rommelmarkt om inspiratie op te doen. Wie weet vind je op die manier hét perfecte schilderij voor jouw interieur. Sommige schilderijen zijn al ingelijst, anderen nog niet. Bij het inlijsten van een doek is het belangrijk om te kiezen voor een passende lijst, zoals een baklijst. Baklijsten bestel je tegenwoordig eenvoudig online. Zo kan je het juiste formaat selecteren en wordt de lijst in een paar dagen bij jou thuis afgeleverd.

Foto’s

De laatste optie om een muur te decoreren is door middel van foto’s. Foto’s vertellen een verhaal. Het verhaal van jou en andere gezinsleden. Foto’s kunnen ingelijst worden in prachtige fotolijsten, maar ze kunnen ook op canvas afgedrukt worden, zodat ze extra opvallen. Ook canvasfoto’s omlijst je met een baklijst. Zo krijgt jouw prachtige canvas de aandacht die het verdient.