Muurproblemen in uw (nieuwe) woning?

Het kan voorkomen dat u muurproblemen in uw woning of bedrijfspand constateert. Denkt u bijvoorbeeld aan scheuren in de muren, constructieschade of aardbevingsschade. Wat is het verschil tussen deze muurproblemen en wat kunt u het beste doen als u deze problemen heeft?

Scheuren in muren

Als u scheuren in uw muren heeft, wijst dit in negen van de tien gevallen op verzakking aan uw woning. De constructie en daarmee stabiliteit van uw woning is aangetast waardoor uw huis verzakt. Scheuren in muren zijn muurproblemen waar u zo snel mogelijk actie op moet ondernemen. U wilt natuurlijk niet dat de scheuren in uw muren groter worden. Hoe eerder u de muurproblemen aanpakt, hoe kleiner de kans op verdere muurschade is.

Heeft u scheuren in uw muren, dan is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. U wilt voorkomen dat u meer muurproblemen krijgt omdat de oorzaak niet goed is aangepakt. Een specialist in scheurherstel herstelt uw scheuren in muren zonder dat u daar overlast van heeft.

Constructieschade

In de wet staan nadrukkelijke eisen over de veiligheid van constructies van gevels en daken. Toch komt het regelmatig voor dat de constructie niet goed is en dat er constructieschade ontstaat. Hoe eerder constructieschade wordt geconstateerd, hoe sneller dit gerepareerd kan worden en hoe minder kosten u heeft.

Aardbevingsschade

Ook in Nederland komen aardbevingen voor. Weet u nog de aardbeving in Groningen? Na een aardbeving of andere beving (bijvoorbeeld bij een vuurwerkramp) kunnen er muurproblemen aan woningen of gebouwen ontstaan. Vooral gevels krijgen het zwaar te verduren. Bij bevingsschade is het belangrijk dat de gevels duurzaam en onzichtbaar worden hersteld. U wilt de karakteristieke eigenschappen van uw woning of pand natuurlijk behouden. Ook bij een nieuwe beving mogen de muurproblemen niet opnieuw terugkomen.

Wat doet u bij muurproblemen?

Zodra u merkt dat u muurproblemen heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk een expert in scheurherstel in te schakelen. Een expert die op zoek gaat naar de oorzaak van uw muurprobleem en dat zonder overlast voor de omgeving vakkundig en onzichtbaar herstelt.