Nekklachten voorkomen

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Dit vermindert stress en de kans op nekklachten. Nekklachten kunnen heel vervelend zijn en komen vaker voor dan menigeen denkt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het ontstaan van nekklachten. Bij hevige nek- of rugklachten is het aan te raden je huisarts te raadplegen. In dit artikel zullen een aantal oorzaken van nekklachten behandeld worden en een aantal tips worden gegeven hoe je de kans op nekklachten kan verminderen.

Verschillende oorzaken van nekklachten

Nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Volgens onderzoek ga je je hoofd lichtjes voorover buigen waardoor de nek meer belast wordt wanneer je gebruik maakt van je mobiele telefoon, een tablet of een laptop. Om deze reden komen nekklachten ook vaak voor bij personen die werk doen waarbij je grote delen van de dag zittend voor de pc zit. In deze constante houding ontspant je nek onvoldoende. Dit veroorzaakt stress en stress is een van de meest voorkomende oorzaken van nekklachten. Bij nek en rug klachten is het altijd aan te raden de huisarts te raadplegen.

Verminder de kans op nekklachten


Er zijn een aantal handelingen die je kan uitvoeren om de kans op nekklachten te verminderen. Goed letten op je houding als je voor de pc zit kan helpen. Een ontspannen houding aannemen kan de klachten namelijk verminderen. Daarnaast kan ook een ontspannen slaaphouding klachten verhelpen. De aanschaf van het juiste hoofdkussen is een belangrijke stap zijn bij het verhelpen van je nekklachten. Er bestaan orthopedische hoofdkussens, deze positioneren je nekwervels in de goede houding en verminderen klachten. Een goede slaaphouding en een goede nachtrust zijn dus heel belangrijk. Deze kunnen je nekklachten niet alleen verminderen maar ook mogelijke nekklachten voorkomen.

Raadpleeg de huisarts of fysiotherapeutOm de nekspieren te laten ontspannen kun je een gel gebruiken die de spieren verzacht. Hierdoor ontstaat er minder stress in de nek en zal de pijn afnemen. Haal in samenspraak met je huisarts of apotheker een verzachtende gel die bij je klachten aansluit. Bij nekklachten zijn er verschillende oefeningen die je kunt doen om deze te verminderen raadpleeg je fysiotherapeut om onder begeleiding oefeningen voorgeschreven te krijgen.