Nieuw interieur nodig? Het hoeft niet moeilijk te zijn

Nadat je een paar jaar naar dezelfde meubels hebt aangekeken, is het wel eens tijd voor iets nieuws. Het gaat vervelen en je vindt dat je huis geen fijne uitstraling heeft. Het interieur moet veranderd worden. Je wilt een aanhanger huren en alles naar de dichtstbijzijnde kringloop brengen. Voordat je dit doet, kun je ook proberen je eigen interieur zelf op te knappen. Dit bespaart je een hele hoop geld en is ook nog eens super leuk om te doen!

Hout is makkelijk te bewerken

Je houten meubels hoef je eigenlijk niet weg te doen. Dit kun je al opleuken met een klein likje verf! Een nieuwe kleur van je favoriete bijzettafeltje kan je huis al een hele andere look geven. Zit er al een likje verf of en wil je juist voor een iets antiekere uitstraling gaan? Is ook geen probleem! Je kan je meubelstuk al heel gauw antieker laten lijken door met een schuurpapiertje lichtelijk over de verf heen te schuren. Wanneer je juist je houten meubel wil opknappen zonder het likje verf te geven, kun je via een stappenplan te werk gaan.
Je zult eerst de oude waslaag moeten verwijderen. Je hebt hier speciale was remover voor. Zodra de oude lage verwijderd zijn, kun je beginnen met het reinigen van het hout. Dit kan heel simpel met water en ammonia of aceton. De nieuwe was kan daarna aangebracht worden op het hout. Dit kun je het beste doen met een zachte doek of borstel. Breng hierbij bij echt kwetsbaar hout extra lagen aan. Dit moet vervolgens wel een dikke nacht drogen.

Vergis je niet

Ook meubels die niet van houten materialen zijn gemaakt, kunnen nog opgeknapt worden. Gooi ze dus niet meteen weg! Een bankstel met een leren bekleding kan heel gemakkelijk naar een meubelmaker gebracht worden. Je kan dan een nieuwe kleur leer uitzoeken bijvoorbeeld. Je bankstel ziet er dan zo goed als nu uit en je herkent hem bijna niet meer terug. Ditzelfde kun je ook doen bij kussens.

Kleine details

Je kan dan eventueel alleen nog een aanhangwagen huren om de kleine details opnieuw aan te schaffen. Dit kunnen nieuwe kleedjes zijn voor op de vloer of een paar leuke nieuwe bloempotten.  Het is dan wel handig om eerst al je meubels op te knappen in jouw nieuwe stijl en er vervolgens accessoires hierbij aan te schaffen. Hiervoor kun je lekker wat catalogussen afbladeren en houd daarbij in je achterhoofd dat niets te gek is!