Online tuinplanten bestellen

Tegenwoordig bestellen we van alles online, maar wist u dat u ook online planten kunt bestellen? Als u iets bijzonders wilt is dat heel handig!

In de reguliere tuincentra staat vaak een beperkt aanbod, terwijl er prachtige en heel bijzondere tuinplanten zijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij de tuinplanten van directplant.nl. Ook als u niet weet wat u wilt, kunt u hier heel makkelijk zoeken op kleur en bloeiseizoen!

Tuinplanten, struiken en bomen vormen samen met de harde materialen de tuin en bepalen de sfeer. Wilt u in één keer een plantenborder aanleggen dan bestaan er borderpakketten. Deze pakketten kiest u aan de hand van kleur en stijl en u kiest net zoveel pakketten als u aan vierkante meters te vullen heeft. Of u nu kiest voor wit, roze, blauw of een mix aan kleuren en vormen, het is allemaal mogelijk. Naast borderpakketten kunt u ook voor kant-en-klare hagen kiezen. Zo wordt het aanleggen van een tuin wel heel makkelijk!

Wilt u zelf aan de slag dan zijn er een aantal tips om een border te ontwerpen.

  • Bepaal eerst of de border in de zon, halfschaduw of schaduw ligt. Halfschaduw is over het algemeen het makkelijkste en schaduw het moeilijkste.
  • Let op de grondsoort. Er zijn planten die kieskeurig zijn.
  • Kies dan voor verschillende bloeitijden zodat uw border op meerdere momenten aantrekkelijk is.
  • Breng hoogteverschillen aan door te variëren met planthoogtes. Vooraan kunnen de lager blijvende planten, achteraan de hoge planten.
  • Zorg voor variatie in blad en bloem. Bijvoorbeeld door bloeiaren met bloemschermen te combineren. En fijn blad met groot blad. Dat maakt het interessant om naar te kijken.

Vergeet ook niet om struiken en bomen in uw tuin te planten. Dat is het geraamte van uw tuin! Daarom is het ook belangrijk om bladhoudende planten of struiken in de tuin te zetten. Zo heeft u het hele jaar iets groens om naar te kijken.

Neem eens een kijkje in de uitgebreide plantengids van Directplant en laat u inspireren!