Optimaal comfort en luxe met een inloopkast

Niets straalt zoveel luxe uit als een inloopkast voor uw kleding, schoenen en accessoires. Inloop kasten zijn ook niets voor niets een gewild item. Helaas is niet elke woning geschikt om een inloopkast te plaatsen. Wilt u meer weten over inloopkasten? Lees dan snel verder!

Het ontwerpen van een inloopkast

Een inloopkast ontwerpen is niet iets wat je even snel doet. Integendeel, het kost juist erg veel tijd om een inloopkast te realiseren. Het is daarom verstandig als u van tevoren goed ingelezen bent en weet waar u aan begint. Allereerst moet u overwegen hoeveel kleding u eigenlijk kwijt wilt in de kast. Daarnaast is het ook handig om te weten wat voor soort kleding, dit is belangrijk wat verschillende soorten kledingitems hebben een andere afmeting. Bent u een vrouw met veel jurken? Dan dient u een andere afmeting te hebben dan bijvoorbeeld een man met alleen maar spijkerbroeken en polo’s. Het ontwerp van de kast hangt dus altijd af van de afmeting van uw kleding.

De hang secties bepalen

Ook is het belangrijk om te overwegen voor wie de inloopkast eigenlijk is. Gaat u hem alleen gebruiken of bijvoorbeeld delen met een partner? Dit is namelijk zeer belangrijk tijdens het inventariseren van de kleding die er kwijt moet in de kast. Wanneer u de kast gaat delen is het natuurlijk het handigst wanneer de kast in precies twee delen wordt opgesplitst en de twee kanten elkaar weerspiegelen. Zo kunt u gemakkelijk de hoeveelheid hang secties beslissen.

Andere opties

Zoals we al zeiden, een inloopkast is niet voor elke woning geschikt. Het neemt enorm veel ruimte in beslag en is vaak moeilijk om te realiseren, in een huurwoning mag het vaak ook niet worden geplaatst. Gelukkig zijn er nog vele andere opties, denk bijvoorbeeld aan kasten op maat laten maken. Dit kan enorm veel ruimte schelen en zelfs praktischer zijn dan een inloopkast. Ook is het een stuk gemakkelijker te realiseren omdat er geen verbouwing nodig is. Overweeg daarom goed wat er beter bij uw woning en wensen past! Met een kast op maat kan vrijwel alles worden gerealiseerd.