Plaats een zwemspa in je achtertuin

Velen hebben de wens om hun tuin te verrijken met een groot zwembad om heerlijke baantjes te kunnen trekken. Maar dit is door omstandigheden niet altijd mogelijk. Een zwemspa biedt uitkomst. Hoe? Dat leggen we hier uit.

Een zwemspa laten plaatsen wordt steeds populairder. Meer en meer mensen genieten van de voordelen die deze slimme combinaties van een spa en een zwembad te bieden hebben. Vooral omdat een zwemspa een geliefd alternatief is voor het traditionele zwembad. Een traditioneel zwembad is voor de meesten niet mogelijk in verband met het ruimtegebrek in de tuin. En als er al een zwembad in past, dan vaak een te kleine voor het trekken van baantjes. Een zwemspa lost dit probleem op. Deze baden zijn namelijk een stuk compacter, maar stellen je wel in staat om eindeloos lang voor je uit te zwemmen. Dat lukt dankzij de tegenstroominstallatie, die in iedere zwemspa aanwezig is. Een aantal grote jets zorgen er met een krachtige tegenstroom voor dat je op je plaats blijft tijdens het zwemmen. Zo ervaar je in een bad van slechts enkele meters het gevoel in een kilometers lang zwembad te zwemmen.

Overige voordelen
Maar een zwemspa biedt je meer voordelen. Zo heb je voor een compactere zwemspa minder water nodig dan voor een traditioneel zwembad. Dit maakt een zwemspa onderhoudsvriendelijker, duurzamer en makkelijker te verwarmen. Daarnaast zijn veel zwemspa’s een combinatie van een zwembad en een whirlpool. Hierdoor kun je na een fanatieke zwemsessie optimaal tot rust komen in een warm, bruisend bad. Jouw vermoeide spieren krijgen zo optimaal de kans om te herstellen. Een zwemspa combineert dus het beste van twee werelden: inspanning enerzijds en ontspanning anderzijds. Om hier optimaal van te profiteren, kun je het beste kiezen voor een dual zone zwemspa. In deze zwemspa’s bevinden het zwem- en het whirlpoolgedeelte zich in een aparte kuip. Hierdoor kun je het water in de whirlpool net wat warmer zetten.