Plaatsen dakkapel biedt voordelen

Is een dakkapel iets voor jouw huis?
Of een dakkapel iets voor jouw huis is, hangt voornamelijk van het huis af. Een dakkapel komt het beste tot zijn recht wanneer je zolder twee schuine kanten heeft en als het puntdak niet al te steil is. Bij een steil dak heb je namelijk een vrij grote dakkapel nodig om ook daadwerkelijk meer ruimte op zolder te krijgen. Als het dak wat minder steil loopt, heb je met een relatief kleine dakkapel al een behoorlijke ruimtewinst. Vanuit financieel oogpunt is een kleinere dakkapel in de aanschaf voordeliger. Daar komt nog bij dat je voor een kleine dakkapel meestal geen vergunning nodig hebt. Die kosten bespaar je dan ook. De zolder kan ook het beste van zichzelf al hoog genoeg zijn. Als de bestaande zolder te laag is, zul je een dakkapel moeten kiezen die over de nok van het dak heen gaat. Dit is ook weer duurder en je moet er een vergunning voor aanvragen. Hoe dan ook, al je een dakkapel laat plaatsen, biedt dat een aantal voordelen. 

Met een dakkapel ruimte
Dit is waarschijnlijk de primaire reden waarom je voor een dakkapel kiest: meer ruimte op zolder. Met die extra ruimte kun je een mooie extra slaapkamer creëren voor je opgroeiende kinderen. Op een gegeven moment willen de kinderen niet meer bij elkaar slapen en hebben ze een eigen plek nodig waar ze huiswerk kunnen maken of gewoon lekker kunnen chillen. Een dakkapel is een eenvoudige en snelle oplossing. 

Met een dakkapel meer licht
Een dakkapel zorgt voor meer lichtinval. Naast het feit dat dit er gewoon mooier uitziet, heeft het ook een gunstig effect op je energieverbruik. Doordat er overdag genoeg licht is, hoef je de verlichting niet aan te doen. Het scheelt in de elektriciteitsrekening en dat merk je in je portemonnee. Daarnaast zorgt het binnenvallende zonlicht er ook voor dat het sneller behaaglijk warm is op de zolderkamer. Hierdoor hoef je minder energie te verstoken om de zolder te verwarmen. Ook dit heeft weer een gunstig effect op je maandbudget. 

Een dakkapel verhoogt de waarde van de woning
Met een dakkapel en de daardoor verkregen extra ruimte, vergroot je direct de woningwaarde. Het scheelt namelijk nogal of je op Funda met 3 of met 4 slaapkamers kunt adverteren. Huizen met 4 slaapkamers zijn, zeker in de randstad, schaars in het aanbod. Om te profiteren van de hogere woningwaarde hoef je niet meteen je huis te verkopen. Je kunt in aanmerking komen voor een rentekorting op je hypotheek als de hoogte van het hypotheekbedrag minder dan 67,5% van de woningwaarde is. Tel uit je winst!