Planten in huis

Als je een beetje wilt opknappen, maar daar geen groot budget voor hebt, kan het toevoegen van nieuwe planten een geweldige manier zijn om je ruimte nieuw leven in te blazen (letterlijk). Nu het steeds warmer wordt en de bomen om ons heen weer in bloei staan, past dit perfect in deze tijd van het jaar. Hier zijn vijf vetplanten, kamerplanten en andere planten die de luchtkwaliteit in je huis verbeteren, dienen als budgetvriendelijk decor, de betrokkenheid op je social media posts verhogen en meer.

Hoge cactussen

Cactussen zijn op dit moment helemaal in, maar wij houden vooral van hoge cactussen om dimensie en drama aan een kamer toe te voegen. Deze plant is goed bestand tegen een kamerklimaat en heeft weinig aandacht nodig. Ideaal wanneer je er niet al teveel tijd aan kwijt wilt zijn, maar wel leven in de brouwerij wilt.

Slangenplanten

Slangenplanten zijn aanbevolen door NASA voor hun vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Er wordt aangeraden om ze in de slaapkamer te plaatsen, omdat ze ’s nachts zuurstof afgeven. Ze zijn ook gemakkelijk te verzorgen en vereisen weinig water, dus ook deze kunnen een geweldige optie zijn voor degenen onder ons die niet echt bekend staan om hun groene vingers.

Vijg met vioolblad

Deze schoonheden zijn er in verschillende maten, maar wij vinden de grootste wederom het mooist voor een dramatisch effect. Geef ze pas water als de bovenste centimeter aarde droog is.Een schattige, vrolijke en vette (letterlijk) toevoeging aan de woonkamer.

Kleurrijke cactussen

Kleurrijke vetplanten zijn een geweldige manier om nieuwe tinten aan een kamer toe te voegen zonder je te binden. Je kan deze woestijnroos cactussen – en de meer felgekleurde ge├źnte cactussen overal in de kamer kwijt. Alles in het groen wordt natuurlijk ook saai na een enige tijd. Vergeet daarom niet een beetje kleur aan te brengen wanneer je je huis wat nieuw leven in blaast.

Luchtplanten

Luchtplanten zijn misschien wel de meest alomtegenwoordige planten van 2021. Daarom raden we je aan ze in gedachten te houden voor de feestdagen, want ze zijn geweldige geschenken. Luchtplanten doen het het beste wanneer ze in water worden geweekt, omdat ze het via hun bladeren opnemen in plaats van via hun wortels.