PVC vloeren zijn voor iedereen. Voor welke ga jij?

Een vloer van polyvinylchloride (PVC) heeft veel voordelen. Zo is deze vloer vochtbestendig, slijtvast en geschikt voor vloerverwarming. Het is dus een zeer fijne vloer! Maar, wanneer je begint met zoeken naar de jouwe, kom je wel veel verschillende soorten tegen. En dat is niet het enige, je kunt
ze ook nog eens leggen op verschillende manieren. In dit artikel lees je de meest belangrijke verschillen tussen de verschillende soorten PVC vloeren en welke patronen je ermee kunt leggen. Zo ga je goed voorbereid op zoek naar jouw droomvloer.


Welke soorten PVC vloeren zijn er?
PVC vloeren zijn nog relatief nieuw op de markt en worden elk jaar weer verder ontwikkeld. Ze hebben allemaal een ding gemeen: ze worden geleverd in dezelfde vorm als laminaat. Net als bij laminaat zijn er verschillende verbindingen die deze planken met elkaar verbinden. Zo heb je clickverbindingen en plakverbindingen. Elk heeft zijn eigen voordeel.


Click PVC: ga voor gemak
Click PVC is voorzien van een handig kliksysteem in de groeven van de planken. Je schuift de planken met gemak in elkaar en als je gaat verhuizen haal je deze vloer er weer gemakkelijk uit. Een groot voordeel van dit type is het gemak van het leggen, het is daarnaast ook het goedkoopst.


Plak PVC: ga voor een strak resultaat

Met plak PVC krijg je een super strak resultaat. Dit type plak je rechtstreeks op de ondervloer en ligt dan ook vast. Je kunt het dus niet meenemen wanneer je verhuist. Plak PVC is lastiger te leggen, maar is daarentegen meer geschikt voor vloerverwarming dan de click variant.


Welke patronen kun je leggen met PVC vloeren?
Het patroon dat je het meest tegenkomt is een recht patroon. Maar met een PVC vloer zijn er meer mogelijkheden. Zo maak je bijvoorbeeld prachtige vloeren met een vissengraatpatroon. Het is ook mogelijk om de vloer diagonaal te leggen, of horizontaal en verticaal met elkaar af te wisselen in een blokpatroon.