Rouwbloemen kopen

Een onderwerp dat minder vrolijk is maar toch van groot belang. Wat en hoe koop je rouwbloemen voor een uitvaart? Op het moment dat iemand overlijdt zijn er meerdere type bloemen die gekocht kunnen worden. In dit artikel laten we een aantal tips zien zodat je de juist rouwbloemen koopt.

Neem een rouwkaart
Niet iedereen wilt bloemen hebben tijdens een uitvaart. Daarom is het belangrijk dat je onderzoekt of dit op de rouwkaart wordt aangegeven. Mocht dit niet worden aangegeven kun je gerust rouwbloemen kopen. Mocht er geen specifieke kleur op de kaart staan? Kies dan in de meeste gevallen voor een wit pakket.

Voor wie is het boeket?
Het is niet altijd even duidelijk naar wie het rouwboeket geadresseerd moeten worden. Er zijn diverse rouwboeketten en de een is bestemd voor de overledene, de ander is voor familie. Zo is het geven van een sympathie boeket bedoeld voor de directe familie. Het is vaak in een witte kleur en staat voor het medeleven dat je in de familie toont. Doe daarom vooraf onderzoek, of vraag na voor wie het boeket bedoeld is bij een leverancier.

Geef je bij het boeket een lint?
Dat hangt van de rouwbloemen af. Wanneer je een gestoken stuk wilt geven is het in de meeste gevallen zo dat er twee linten aan hangen. Op de een wordt een bericht geadresseerd aan de overledene, terwijl de andere lint gevuld is met de namen van familie die de rouwbloemen geeft.

Bij een rouwboeket is het beter om een kaart te geven. Binnen een boeket gaat een lint namelijk buiten verhouding raken met de rest. Bij het geven van een kaart is het de bedoeling dat voorop een tekst staat geadresseerd degene die overleden is. Terwijl de binnenkant gevuld is met namen van de familie die het boeket geeft.

Losse rouwbloemen kopen
Sommige uitvaarten vragen om losse rouwbloemen te kopen. Het is een traditie dat steeds vaker voorkomt in Nederland. Wanneer iedereen losse rouwbloemen meeneemt, geeft dit een effect van een kleurrijke zee van bloemen. Vervolgens is het de bedoeling dat iedereen om de beurt de bloemen plaats op de kist van de overledene.

Vaak wordt er gekozen voor een witte kleur bloem. Meestal is het dan een roos wat liefde betekent. Het is niet nodig om de bloem te voorzien van een lint, folie of kaar. Een losse rouwbloem haal je op de dag van de uitvaart.