Schoonmaakbedrijf inhuren voor gevelreiniging

Een schone gevel hebben is om meer redenen belangrijk dan representatief. In dit artikel aandacht voor het belang van een schone gevel. Maar niet ieder schoonmaakbedrijf kan een gevel reinigen, want dat is een specialisme. Lees over een specialistisch schoonmaakbedrijf inhuren voor gevelreiniging.

Aan het einde altijd het impregneren

Iedereen kent een terrasje met een hogedrukspuit reinigen wel. Een gevel reinigen lijkt dus heel simpel, een rolsteiger opbouwen en met diezelfde spuit de aanslag van de gevel spuiten. Als je dat zou doen is de kans op schade groot. Als je de voegen kapot spuit, en die kans is groot, dan moet je daarna een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren voor gevelreiniging om de gevel te laten renoveren. Ook kun je als doe-het-zelver de klus niet volledig afmaken, want na het reinigen komt altijd het impregneren zodat de situatie stabiel blijft. Ga dus absoluut niets zelf proberen, ga voor een schoonmaakbedrijf inhuren voor gevelreiniging, en informeer naar chemische reiniging onder lage druk met daarna het impregneren. Op zoek naar een schoonmaakbedrijf? Neem dan een kijkje op Actief-Cleaningservices.nl.

Verschillende soorten gevels

Voorgaande heeft sterk betrekking op de gemetselde gevel en dan niet expliciet van een monumentaal pand. Moeilijker te reinigen zijn van die kalkzandsteen gevels van bijvoorbeeld een kerkgebouw. Dat is zo’n specialisme, je kunt niet ieder schoonmaakbedrijf inhuren voor gevelreiniging als het zo’n uitzonderlijke situatie is. Het tegenovergestelde komt ook voor, een loods opgetrokken uit aluminium golfplaten of een bedrijfspand voorzien van kunststof gevelplaten, iedere glazenwasser kan dat reinigen en impregneren is geen issue. Wat in alle gevallen bijzonder interessant is als je overgaat op schoonmaakbedrijf inhuren voor gevelreiniging, is gelijk informeren naar het dak reinigen. Vaak kan dat voor een zacht prijsje, en de goten zijn dan schoon.

Waarom is een schone gevel belangrijk?

Het is niet te voorkomen, door luchtvervuiling komt er een aanslag op de gevel. Vaak zitten er aan de noordzijde van een pand mossen op de gevel, en dit alles zorgt dat een gevel nooit droog is. Bij een schoonmaakbedrijf inhuren voor gevelreiniging verwijderen ze de aanslag en mossen, de gevel droogt dan beter, en dan zijn in het pand de muren en de lucht ook droger. Omdat na het reinigen het impregneren komt ontstaat er een stabiele situatie, er zal zich niet snel opnieuw mos en aanslag aan de gevel hechten. Een schoonmaakbedrijf inhuren voor gevelreiniging kan ook in extremere situaties, en dan gaat het vaak om het verwijderen van een bekladding. Ook in dit geval, ga niet zelf iets proberen, laat het aan de professionals over.