Schuifdeuren of gewone deuren?

Schuifdeuren zijn een ideale oplossing als je in je kamer niet veel plaats wil verliezen rondom de deur. Een gewone deur draait open en waar ze opendraait, kan je niets anders plaatsen. Wel moet je bij schuifdeuren links of rechts van het deurgat eenzelfde breedte vrijhouden om de schuifdeur te kunnen laten schuiven. Op die plaats kan je dan bijvoorbeeld geen kast tegen de muur zetten maar je kan wel meubels kwijt die een eindje van de muur kunnen staan: zetels of een tafeltje bijvoorbeeld.

Welke soorten schuifdeuren zijn er?

Je hebt allerhande schuifdeuren: van klassiek tot modern. Van dubbele tot enkele. Je kan kiezen voor volledig gesloten deuren of je kan gaan voor deuren met glas. Zelfs schuifdeuren die volledig in glas zijn, zijn mogelijk. Zolang ze bij jouw interieur passen, kan je er alle kanten mee op.

Waar komen schuifdeuren tot hun recht?

Schuifdeuren kunnen eenvoudigweg dienen als afsluiting van een kamer. Maar je kan er ook heel creatief mee omgaan. Denk maar eens aan grote schuifdeuren tussen salon en eetkamer: je kan dan van deze kamers een intieme ruimte maken of je kan ze als één geheel laten aansluiten. Een schuifdeur kan je vrij eenvoudig bestellen via bijvoorbeeld ijzerwarenwinkel.org.

Grote schuifdeuren tussen keuken en eetkamer maken het mogelijk om, bijvoorbeeld als je gasten hebt, toch in de keuken bezig te zijn en tegelijkertijd je gasten te onderhouden. Schuifdeuren tussen slaapkamer en badkamer maken dat je van deze omgeving een rust- en wellnessomgeving kan maken. Je zondagochtenden worden misschien één groot relaxmoment? Laat je fantasie gaan en experimenteer!