Speelhuisje op palen, met deze 7 creatieve ideeën maak je er een droomhuisje van

Als de droom van je kinderen eenmaal waarheid is geworden, is het extra leuk om een persoonlijk tintje aan een speelhuisje op palen te geven. Het kost slechts weinig tijd en energie om zowel het interieur als het exterieur wat aan te passen zodat het meer als hun eigen kleine thuis voelt.

Ze zullen er vast veel tijd doorbrengen, dus waarom zou je het niet huiselijk en kleurrijk maken? Van meubels en gordijnen tot buitenverlichting en bloempotten, in dit blog maar liefst 7 creatieve ideeën om de basis van elk speelhuisje te verfraaien. Als je nog niet hebt besloten welk speelhuisje het gaat worden, kun je hier een grote verscheidenheid aan speelhuisjes al dan niet op palen, met glijbaan, schommel(s) bekijken.

1. Voeg kleurrijke gordijnen toe

Het toevoegen van gordijnen aan een speelhuisje zal het meer als een huis laten voelen. Het geeft ook wat privacy. Een kleurrijk gordijn maakt het speelhuisje levendiger en huiselijker. Bovendien zijn gordijnen zeer nuttig om de felste zonnestralen tijdens de zomer wat te temperen. Aangezien de kinderen degenen zijn die tijd zullen doorbrengen in het speelhuisje, is het leuk om hen inspraak te geven over de kleur of het patroon.

2. Wees creatief met miniatuurmeubels

Meubilair is een essentieel onderdeel van het inrichten van een speelhuisje. Er is geen betere manier om een eenvoudig speelhuisje op te knappen dan met kleine en gezellige meubeltjes. Hoewel speelhuisjes vrij klein zijn, zijn ze toch ruim genoeg voor meubels op kinderformaat, zoals een tafel en stoelen. 

3. Zachte bekleding voor extra gezelligheid

Om het speelhuisje nog gezelliger te maken, kun je zachtheid toevoegen. Zoals een vloerkleed of vloerbedekking, kussens, dekens. Een kleed of vloerbedekking is niet alleen mooi, maar dient in de winter ook als warm accessoire om de voetjes warm te houden tijdens het spelen. Kussens en dekens zijn ook handig op koude dagen, tijdens dutjes en bij het doen alsof. Deze kleine details maken het speelhuisje comfortabeler en visueel nog aantrekkelijker.

4. Wat extra accessoires

Na het toevoegen van meubels, gordijnen en wat extra zachtheid, lijkt het interieur van het speelhuisje compleet en uitnodigend. Als je echter nog een stapje verder wilt gaan en het speelhuisje echt zo gezellig mogelijk wilt maken, kun je muurstickers met de namen van je kinderen opplakken, hun persoonlijke kunstwerkjes ophangen, een telefoon naast de deur plaatsen, of een krijtbord aan de muur bevestigen. Deze extra’s zullen het speelhuisje laten aanvoelen als hun eigen kleine ruimte.

5. Verf het speelhuisje

De beste manier om een effen speelhuisje volledig te updaten is door het te schilderen. Een verse laag verf op een houten speelhuisje op palen verbetert het algemene uiterlijk en brengt levendigheid in de omgeving. Wit en pastelkleuren bieden een nette en elegante uitstraling, terwijl felle kleuren zoals rood en groen energie toevoegen aan de sfeer. De kleurkeuze hangt uiteraard af van de stijl die je kinderen het leukst vinden.

6. Bloembakken voor visuele aantrekkingskracht

Kleurrijke potplanten, hanging baskets, en bloembakken kunnen het speelhuisje helemaal omtoveren tot een veel levendigere en knussere ruimte. Je kunt samen met je kinderen verschillende bloemen en planten uitzoeken en deze rond het speelhuisje plaatsen totdat de indeling bevalt. Dit zal je kinderen ook leren om meer verantwoordelijk te zijn, omdat ze zullen leren hoe ze voor planten moeten zorgen.

7. Verlicht het speelhuisje

Een gezellig huis is nooit compleet zonder verlichting. Om het decor van het speelhuisje naar een hoger niveau te tillen, kun je buitenverlichting overwegen. Sprookjesverlichting, snoerverlichting of fonkelende lichtjes zijn perfect als je een magisch tintje aan het speelhuisje wilt geven. Kleurrijke lampjes zijn geweldig voor de feestdagen, terwijl witte en gele lampjes ideaal zijn voor een gezellige sfeer. Meer informatie vind je op speeltoestel-koning.nl.