Steigerhout zorgt voor robuuste uitstraling

Je kunt allerlei verschillende materialen gebruiken om meubels en objecten van te maken. Hout wordt natuurlijk het meest gebruikt, niet in de laatste plaats omdat het materiaal een warme uitstraling heeft en zich betrekkelijk gemakkelijk laat verwerken. De keuze voor de juiste houtsoort is belangrijk, niet alleen voor de uitstraling ervan maar ook voor de duurzaamheid. En zo komt de nieuwste trend in beeld: steigerhout.

Robuuste uitstraling

Steigerhout is hout dat in principe is gebruikt in de bouw. Het zijn de planken die in de steigers zijn gelegd en waarover de bouwvakkers lopen. Het materiaal moet stevig zijn, en niet alleen het gewicht van bouwvakkers kunnen dragen, maar ook van stenen, specie en andere bouwmaterialen. Bovendien moet steigerhout van CanDo bestand zijn tegen de wisselende weersomstandigheden. Een buitje mag voor steigerhout geen probleem zijn. Steigerhout is stevig, krachtig en heeft een robuuste uitstraling. Ideaal materiaal voor meubels en objecten die diezelfde krachtige en robuuste uitstraling moeten hebben.

Meubels met kracht

Vanwege de bijzondere eigenschappen van steigerhout is het bijzonder geschikt voor speciale meubels. Bijvoorbeeld een stevige tafel of kast. Of voor tuinmeubilair dat ook in mindere weersomstandigheden buiten blijft staan. Je hoeft met dit soort meubels ook niet bang te zijn dat ze door een harde wind worden omgeblazen. Meubels van steigerhout ogen niet alleen robuust, ze zijn het ook. Om er langer van te kunnen genieten is bewerking van het hout wel aan te raden.

Liever een zachte landing?

Voor wie het niet prettig vindt om op een harde steigerhouten bank te zitten is het natuurlijk geen probleem om er gezellige kussens in te leggen. Dat zit meteen een stuk zachter. Krantje erbij, drankje erbij, en nu maar wachten op lekker weer. In de tussentijd, mocht het gaan regenen, dan staan je steigerhouten meubels buiten op je te wachten. De kussens kun je dan wel beter even naar binnen halen.