Sterke eikenvloeren zorgen keer op keer voor een luxe uitstraling!

Eikenhout is veruit de populairste houtsoort in Nederlands als het over hardhouten vloeren gaat. Niet alleen zorgt een eiken vloer voor een stijlvol en tijdloos karakter, dit type vloer is ook zeer makkelijk te combineren met uiteenlopende interieurstijlen en verschillende type woningen. De eindeloze afwerkingsmogelijkheden zorgen ervoor dat een eiken vloer haast in elke woning goed staat!

Sterk kwaliteitshout

Een eiken vloer uit Nijmegen is niet alleen sterk, de vloer wordt verder ook gekenmerkt door een luxe uitstraling, verschillende afwerkingsmogelijkheden en makkelijk onderhoud.
Eikenhout staat eerste en vooral bekend als kwaliteitshout. Het hout is dan ook ijzersterk, waardoor de vloer niet snel beschadigd zal worden. Laat je iets vallen, zal dit niet vaak butsen of kuiltjes opleveren!

Verschillende afwerkingsmogelijkheden

Een eikenhouten vloer wordt vaak gebruikt om een luxe uitstraling aan je interieur te geven. Ondanks de hardheid van een eiken vloer kan deze toch makkelijk bewerkt en op talloze manieren afgewerkt worden. Eikenhouten vloeren zijn dikke vloeren van meer dan twee centimeter dik. Dit type vloer kan dan ook meerdere keren opnieuw bewerkt worden. Je kan het interieur van je woning zo een heel nieuwe uitstraling geven zonder de vloer te moeten vervangen!

Verschillende kleuren

Over het algemeen wordt dit type vloer door een lichte effen kleur gekenmerkt. Er worden zelden of nooit opvallende donkere plekjes op gevonden, wat een heel rustige uitstraling met zich meebrengt. Een groot voordeel van een eiken vloer is dat deze makkelijk behandeld kan worden. Zo kan de vloer een iets donkerdere of juist een lichtere kleur krijgen, waardoor elke vloer steeds uniek is.

Makkelijk onderhoud

Zet je de eiken vloer één keer per jaar goed in de boenwas, heeft deze voor de rest weinig of geen onderhoud nodig. Let wel steeds goed op met vocht. Als de vloer geen behandeling met olie of wax heeft gehad, zal het vocht makkelijk in de vloer trekken en kan zo kringen nalaten.
Ook de luchtvochtigheid kan de staat van de vloer erg beïnvloeden. Een houten vloer ´leeft´. Dit wil zeggen dat het hout bij droogte zal krimpen, terwijl het bij een hoge luchtvochtigheid juist zal uitzetten. Hou daarom bij de aanleg steeds wat ruimte over, zodat de vloer probleemloos kan uitzetten en krimpen.

Eikenhout is een houtsoort van hoge kwaliteit dat op vele manier bewerkt en afgewerkt kan worden. Een eiken vloer kan dan ook met elk soort interieur gecombineerd worden. Verder vind je eikenhout in verschillende prijsklassen, waardoor iedereen wel een vloer naar zijn smaak en binnen zijn budget vindt!