Tips bij de aanschaf van een woning

Veel mensen hebben geen idee waar zij allemaal op moeten letten bij de aankoop van een woning. Dit kan komen doordat zij het simpelweg niet weten, maar ook onvoldoende vooronderzoek draagt hieraan bij. Het is goed om vol informatie op pad te gaan, want de woningmarkt is enorm in beweging. Maar hoe schaf je verstandig een woning aan? Wij van Sfeerhuys Geerts zullen een aantal belangrijke tips voorschotelen en hopelijk weet jij jouw droomwoning aan te schaffen.

Blijf concurrentie voor

Wanneer je het huis van je dromen heb gevonden zal je in de meeste gevallen niet de enige zijn. Daarom is het goed om wat zaken meteen op papier te zetten. Zorg, natuurlijk na de eerste bezichtiging, er meteen voor dat er een tweede bezichtiging wordt gepland. Zo kan je een kleine voorsprong inbouwen en ben jij straks degene die aan het langste eind trekt.

Vooronderzoek

Onderzoek is en blijft belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe woning. Zorg ervoor dat je weet in welke prijsklasse je een woning kunt kopen. Zo ga je op zoek in de juiste richting en blijkt het niet achteraf dat je verkeerde keuzes hebt gemaakt. Je kan online een berekening maken van je mogelijke hypotheek, maar het is aan te raden om dit ook door een professional te laten bekijken.

Kwaliteit van de fundering

Het is te allen tijde goed om de fundering van de woning door een professional te laten bekijken. Een bouwkundig rapport bij Inspeciecentrum.nl kan de oplossing bieden. Zo weet je zeker dat je een huis koopt waar niet over een aantal jaren voor duizenden euro’s verbouwd moet worden terwijl je het op voorhand al had kunnen weten.