Tips van een glasspecialist: wat moet ik doen bij glasschade?

Ze zeggen vaak dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Van voetballende kinderen die een bal door de ruit schieten, tot een vogel die keihard ertegenaan vliegt. Het is ingewikkeld om glasschade te voorkomen, omdat je het in de meeste gevallen niet met opzet doet. Daarom is het wel zo prettig dat de schade aan een ruit zo snel mogelijk opgelost wordt. Welke acties kun je het beste ondernemen als er sprake is van glasschade? Volg hiervoor het volgende stappenplan.

  • Ruim de glasschade op
  • Check of je verzekerd bent tegen glasschade
  • Zoek een glasspecialist

Opruimen glasschade

Om te beginnen is het verstandig om foto’s te nemen van de situatie. Voor de verzekering is dit slim om te doen. Vervolgens kun je het beste zo snel mogelijk het glas opruimen. Zo voorkom je mogelijk het gevaar dat mensen door de scherven heen lopen. Eventueel wil een glaszetter de scherven ook wel voor je opruimen. Belangrijk is om dit met de glaszetter af te stemmen.

Verzekering

Ga na of je verzekerd bent tegen glasschade. Dit hangt af van de polis die je hebt bij je zorgverzekeraar. Daarnaast is het belangrijk om te checken hoe de schade is ontstaan. Twijfel je of je verzekerd bent? Bel dan even met je eigen zorgverzekeraar en vraag ernaar. Je zorgverzekeraar vertelt je dan of de glasschade vergoed wordt. Als je niet verzekerd bent voor glasschade zijn de kosten voor jezelf.

Zoek een glaszetter

Na het checken van je verzekering ga je een glaszetter zoeken. Als je niet verzekerd bent kies je zelf je glaszetter uit om de glasschade te repareren. Zo kan je de kwaliteit en de prijs van verschillende glaszetters bij je uit de buurt met elkaar vergelijken. Vervolgens benader je de glaszetter en vraag je om een offerte. Aan de hand van de ontvangen offertes kies je de glaszetter die het meest geschikt is.

Specialist inhuren

Weet je nog niet welke glaszetter je het beste kunt benaderen voor het herstellen van de glasschade? De specialisten van Glaszetter Zwartenberg helpen je hier graag bij. Op het gebied van glas en het herstellen van glasschade zijn zij dé specialist van Nederland met meer dan 25 jaar ervaring.