Tips voor een strakke tuin

Je ziet tegenwoordig steeds meer strakke tuinen. Erg mooi, en vaak tevens onderhoudsvriendelijk. Maar hoe zorg je er nou voor dat je jouw tuin ook zo strak krijgt? In dit artikel geven we enkele tips!

Grote tegels

De eerste tip voor een strakke tuin is om grote tegels te gebruiken. Deze geven je tuin een moderne uitstraling. Daarnaast zijn ze erg onderhoudsvriendelijk. Vaak wordt er gekozen voor grijze of witte tegels. Vaak worden deze tegels erg recht gelegd.

De zithoek

Iedere tuin heeft wel een relax-gedeelte. Ook deze kun je echter voorzien van een strakke uitstraling. Kies hiervoor voor rechte vormen. Een zwevende bank geeft tevens een strakke uitstraling. Vaak wordt er gekozen voor hout of grijze stenen.

De plantenbakken

Ook de plantenbakken kun je gebruiken voor een strakke uitstraling. Dit doe je wederom door bijvoorbeeld te kiezen voor witte of donkere stenen bakken. Wil je planten neerzetten zonder bakken, zorg dan dat deze in een rechte lijn dicht naast elkaar staan. Heb je hier zelf geen ervaring mee, dan kun je dit laten doen door een hovenier.

Kiezels

In plaats van plantenbakken kun je er ook voor kiezen om ruimtes op te vullen met kiezels. Hierbij kun je kiezen voor kleine kiezelsteentjes, maar ook voor hele grote kiezelstenen! Veel gebruikte kleuren voor kiezels zijn donkergrijs en wit.

Een moderne vijver

Klassieke vijvers hebben ronde vormen. Hierdoor zien ze er natuurlijk uit. Er zijn echter ook moderne vijvers. Deze hebben rechte hoeken, voor een strakke uitstraling! In plaats van een vijver kun je ook kiezen voor een watervalletje. Of gewoon allebei!

(Kunst)gras

In een strakke tuin zie je niet vaak gras, mede doordat het veel onderhoud kost. Het is echter wel mogelijk, er zijn genoeg strakke tuinen met gras. Zorg er echter wel voor dat je dit goed bijhoudt, zodat de strakke uitstraling niet verloren gaat. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kunstgras! Modern, én onderhoudsvriendelijk.

Een nieuwe tuin aan laten leggen

In plaats van jouw tuin strakker te maken met de bovenstaande tips, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een compleet nieuwe tuin aan te laten leggen! Habro Tuinen hovenier in Etten-Leur kan je hierbij helpen.