Tips voor het onderhouden van de tuin

In de zomer is het heerlijk om in je eigen tuin te genieten van de zon. Je wilt dan natuurlijk wel dat de tuin er netjes bij ligt. Dat gaat helaas allemaal niet vanzelf. Het is uiteraard nodig om je tuin goed bij te houden. Je moet dat het hele jaar door volhouden zodat het weinig werk is. Vaak kun je door een uurtje in de tuin te werken al een hoop voor elkaar krijgen. Als je dit regelmatig doet zorg je er voor dat jouw tuin er altijd netjes bij ligt. In de zomer kun je er dan van genieten dat je tuin er prachtig bij ligt. 

Het meeste werk wordt gedaan in het voorjaar

Wanneer je in de zomer een prachtige tuin wilt hebben zul je daar vooral in het voorjaar moeite voor moeten doen. Dat is vrij logisch aangezien je dan de laatste puntjes op de i kunt zetten voor de zomer aanbreekt. Het speelt ook mee dat een groot deel van de planten en bloemen geplant moet worden in het voorjaar. Daardoor zul je hoe dan ook in het voorjaar aan de bak moeten. Als je in de winter zo veel mogelijk werk doet voorkom je dat je heel het voorjaar in de tuin aan het werk bent. Dat is wel zo fijn aangezien je ook nog een hoop andere dingen te doen hebt. Verwijder in het begin van het najaar de gevolgen van de winter. Daarbij kun je denken aan alle schade die aan je tuin is ontstaan door het weer in de winter en herfst. Dat kunnen bijvoorbeeld de gevolgen van de regen zijn, maar ook door de vorst ontstaat vaak schade aan de tuin of de planten. Het eerste wat je gaat doen in het voorjaar is deze schade wegwerken. Op die manier hebben de planten die mogelijk beschadigt zijn door het weer genoeg tijd om helemaal te genezen. Zo zorg je er dus voor dat deze planten er perfect bij staan in de zomer. 

Koop het juiste gereedschap 

Het gereedschap wat je gebruikt in de tuin is erg belangrijk. Er kunnen namelijk een hoop vervelende situaties ontstaan wanneer je geen gebruik maakt van het juiste gereedschap. Door één keer te investeren in goed gereedschap kun je er voor zorgen dat je voor tientallen jaren niet meer naar de winkel hoeft. Er zijn ook verschillende dingen die je een hoop moeite kunnen besparen in de tuin. Als je bijvoorbeeld veel gras in de tuin hebt kan het slim zijn om een robotgrasmaaier aan te schaffen. De gardena sileno city 250 is zo’n robotgrasmaaier. Die bespaart jou de moeite van het gras maaien doordat hij dat op elk gewenst moment kan gaan doen. Zo hoef je nooit meer zelf de tijd te nemen om het gras te maaien. Je hebt hier enorm veel profijt van als je een druk leven hebt waardoor je niet altijd tijd hebt om in de tuin te werken. Door de robotgrasmaaier bespaar je een hoop tijd. Deze tijd kun je dan weer gebruiken voor een andere klus.