Tips voor het verbouwen van je eigen huis!

Is het tijd voor een nieuwe badkamer of ga je jouw verouderde keuken opknappen tot een moderne? Misschien wil je wel een een hele verdieping renoveren? Je huis omtoveren tot iets nieuws is altijd leuk, maar er komt wel veel bij kijken. Zo moet je rekening houden met het budget en kijken welke mensen je aanneemt die jouw wensen waar kunnen maken. 

Maak een ontwerp

Waarschijnlijk ben je al een tijdje aan het fantaseren hoe jij je huis wilt en heb je woontijdschriften of pinterest al afgezocht voor inspiratie. Maak een moodboard zodat je duidelijk hebt welke smaak en sfeer je wilt laten terugkomen. Misschien wil je veel natuurlijke materialen laten terugkomen? Je kan denken aan hout, glas of wol.   Tegenwoordig is natuursteen ook een heel populair product. Dit geeft een luxe uitstraling voor verschillende ruimtes, bijvoorbeeld als werkblad in de keuken of als vloer in de badkamer. Het onderhoud van natuursteen is wel heel belangrijk! Heb je ergens in je natuursteen een scheur zitten? Door schadeherstel van natuursteen is het zo weer als nieuw! Scheelt ook weer een hoop werk.

Maak een stappenplan

Het is handig om het even op papier te zetten wat er allemaal moet gebeuren. Maak vervolgens een stappenplan met alle werkzaamheden die moeten gebeuren per ruimte in het huis. Dit alles om chaos te voorkomen en geen ‘help mijn man is klusser’ scenario te krijgen.

Kies je professionele hulp

Ga je groots verbouwen? Kies professionele hulp! Om te beginnen is een aannemer heel handig als je groots gaat verbouwen. Die zorgt ervoor dat de juiste mensen worden ingeschakeld bij specifieke klussen. Zo wordt bijvoorbeeld het slopen, timmerwerk en schilderen door de juiste mensen gedaan. De grootste nachtmerrie is als het werk niet goed gedaan wordt, ga daarom niet altijd voor goedkoop maar kies voor kwaliteit.

Stijl het af

Nadat het grote klus werk is gebeurd is het tijd om het te stijlen. Je verf zit al op de muren en alle grote meubels zoals je keuken of douche zullen er al in zitten. Nu is het de taak om het af te stylen. Niemand wil in een steriel huis wonen, dus wat sfeer mag er in! Maak er wat moois van!