Tips voor het vinden van geschikte tandarts na verhuizing

Bij een verhuizing naar een andere stad moet er veel geregeld worden. Niet alleen het verhuizen zelf, maar ook randzaken als het vinden van een geschikte huisarts of tandarts. Het kan lastig zijn om een keuze te maken van bijvoorbeeld het kiezen van een tandarts. In dit artikel geven we een aantal tips over waar je op moet letten bij het kiezen van een tandarts. Allereerst is de reputatie van een tandarts belangrijk. Bovendien ook de afstand naar de desbetreffende tandarts toe en ook de tarieven horen een rol te spelen bij het maken van de keuze.

De reputatie van de tandarts

Uiteraard wil je wel een tandarts hebben die betrouwbaar is en de nodige ervaring heeft. Kortom, een tandarts met een goede reputatie. Om erachter te komen of een tandarts goed is kan je natuurlijk aan je nieuwe buren vragen wat een goede tandarts is. Daarnaast kan je ook online onderzoek doen.  Zo kan je op de website van zorgkaartnederland bekijken naar recensies van andere mensen. Zo kom je er al snel achter of de tandarts waar jij je voor wil aanmelden betrouwbaar is en een goede reputatie heeft.

Afstand naar tandarts toe

Naast reputatie is ook de afstand naar de tandarts toe belangrijk. Je wil niet een uur onderweg zijn voor een afspraak van een half uur. Dit is zonde van je tijd. Al helemaal als je vrij moet vragen van je werk. Zoek dus een tandarts in de buurt. Google Maps kan uiteraard hierbij uitkomst bieden.  Zo zie je wat in de buurt is. Ook bij het zoeken in Google als bijvoorbeeld : Tandarts Schiedam. Krijg je een mooie lijst van tandartsen in de stad.  Vaak staan hier zelf ook recensies bij.

Tarieven altijd belangrijk om mee te nemen in overweging

Tarieven is ook iets waar je op moet letten. Als je namelijk geen tandartsverzekering hebt, kunnen de kosten flink oplopen.  Zo kan een wortelkanaalbehandeling in de honderden euro’s lopen. Je kan waarschijnlijk niet een tarievenkaart opvragen bij een tandarts, maar wel kan je er via via achter komen of een tandarts wat duurder of juist wat goedkoper is.

Reputatie, afstand naar tandarts en tarieven zijn belangrijke punten bij het maken van de keuze van de tandarts na een verhuizing naar Schiedam. Doe goed onderzoek  want niets is vervelender dan een slechte tandarts hebben of enorm veel geld betalen voor een behandeling als dit bij een andere tandarts veel goedkoper is.