Toilet schoonmaken

De toilet schoonmaken is een klus die je iedere dag wel even snel uitvoert. Zeker het schoonmaken van de toiletpot. Dat is natuurlijk wel zo hygiënisch en je kan hier zelfs een blaasontsteking mee voorkomen. De hele toiletruimte schoonmaken doe je het liefst twee keer in de week. Als je onze stappen volgt is het een eenvoudig klusje en ben je gegarandeerd van een schone toilet!

Stap 1. Alles opruimen

De eerste stap is om de toilet op te ruimen. Leg verdwaalde tijdschriften terug waar ze horen, leeg het prullenbakje en zorg dat alle losse dingen tijdelijk uit de ruimte zijn. Zo kun je er beter bij tijdens het schoonmaken.

Stap 2. Maak de muren schoon

Creëer een sopje met bijvoorbeeld allesreiniger of een ander product naar keuze. Maak de muren van de toilet schoon met behulp van een microvezeldoek. Zorg ervoor dat het doekje niet te nat is. Je kan het vervolgens laten drogen of als je geen strepen wilt kun je het droogmaken met een droge doek. 

Stap 3. De wastafel en alles er om heen schoonmaken

Bij stap drie gaan we verder met het schoonmaken van de wastafel. Zorg dat deze helemaal leeg is en als je een schapje hebt haal deze dan ook leeg. Maak de wastafel schoon maar ook de kraan, eventueel het zeeppompje en de spiegel. Vervolgens maken we ook nog even de deur en de deurklink van de toilet schoon. 

Stap 4. De wc pot schoonmaken

Zorg dat je een nieuw sopje met allesreiniger hebt en ook een nieuwe microvezeldoek. Maak de buitenkant van de wc pot goed schoon. De binnenkant van de wc pot spuiten we in met schoonmaakazijn en borstelen we vervolgens schoon met de toiletborstel. Een handige tip is om daarna de toiletborstel een paar minuten in de pot te laten staan zodat deze schoon trekt van de azijn. Spoel de borstel vervolgens nog even af met behulp van het doortrekken van de wc. 

Stap 5. De vloer dweilen

Dan zijn we bij de laatste stap aangekomen en dat is het dweilen van de vloer. Je kunt dit gewoon doen met allesreiniger maar je kunt ook kiezen om een speciaal daarvoor bedoelde middel te gebruiken. Na deze stap is je toilet weer spik en span. 

Schoonmaakster gezocht om dit te laten doen? Bekijk de mogelijkheden online!