Veilig blijven voor de feestdagen

Het is al snel december en dat betekent decembervakantie! De vakantie betekent kerstmuziek, warme chocolademelk, lelijke kersttruien, cadeautjes en feestjes. Deze vakantie brengt ook gezinnen samen en het betekent ook vakantie en vakantieuitjes.

Helaas is er met al deze liefde en vrolijkheid een keerzijde aan het vakantieseizoen: criminaliteit. In de vakantieperiode neemt de criminaliteit toe, met name de diefstal, omdat mensen voor langere tijd weg zijn. Als u de Home Alone films hebt gezien, weet u waar ik het over heb. Het huis en de auto zijn de grootste doelwitten voor diefstal tijdens de vakantieperiode, dus hier zijn enkele tips over hoe u zich kunt voorbereiden op een mogelijke inbraak:

 

Het huis

Let extra goed op het sluiten van deuren en ramen bij het verlaten van het huis. Een bewegingsmelder of andere alarmsystemen moeten worden geactiveerd wanneer u het huis verlaat.

Laat een buurman of familielid uw huis in de gaten houden als u voor langere tijd op stap gaat en haal uw kranten en post op. Laat ze ook sneeuwscheppen en parkeer af en toe op de oprit.

De binnen- en buitenverlichting moet op een automatische timer staan.

Laat een radio of televisie aanstaan zodat het huis er bewoond uitziet en klinkt.

Het is beter om niet te laten zien dat u souvenirs heeft meegenomen of cadeaus heeft gekregen door de ramen en deuren van uw huis.

Houd er rekening mee dat criminelen zich soms voordoen als koeriers die cadeaus bezorgen.

Het is niet ongewoon voor criminelen om te profiteren van de vrijgevigheid van mensen tijdens de vakantieperiode door te vragen om donaties voor valse goede doelen.

Waardevolle items, zoals televisies, stereo’s en computers moeten worden voorzien van een identificatienummer dat uniek is voor de eigenaar.

 

De auto

Vermijd alleen of ’s nachts te rijden.

Houd alle autodeuren op slot en ramen gesloten terwijl u in of uit uw auto zit. Stel uw alarm in of gebruik een antidiefstalapparaat.

Parkeer niet naast bestelwagens, campers of auto’s met getinte ruiten.

Parkeer zo dicht mogelijk bij uw bestemming en let op waar u parkeert.

Laat uw auto nooit alleen in de auto achter terwijl de motor nog draait.

Laat geen pakketten of waardevolle spullen achter op de stoel van uw auto. Dit is dieven uitnodigen. Als u iets in de auto moet achterlaten, sluit het dan af in de kofferbak of zet het uit het zicht.

Zorg ervoor dat u uw sleutels klaar hebt voordat u naar uw auto gaat.

 

Al deze tips zullen u hopelijk helpen om veilig door dit vakantieseizoen te loodsen.

Voor meer informatie – https://slotenmaker.mobi/utrecht