Verduisterende rolgordijnen en de voordelen ervan

De populariteit van verduisterende rolgordijnen neemt toe. Veel mensen zien de voordelen van verduisterende rolgordijnen (zeker voor op de slaapkamer) in. Waarom verduisterende rolgordijnen zo geschikt zijn voor slaapkamers? De naam zegt het eigenlijk al. Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat uw ruimte verduisterend is. Een rolgordijn is stijlvol en (over het algemeen) redelijk goedkoop. 

Waarom verduisterende rolgordijnen?

Verduisterende rolgordijnen hebben naast het verduisterende effect en de prijs nog andere voordelen. Zo zijn verduisterende rolgordijnen energiebesparend en geluidswerend. Naast verduisterende gordijnen zijn er namelijk ook transparante en semi-transparante rolgordijnen, die minder geluidswerend en energiebesparend zijn. Verduisterende rolgordijnen zijn dus een stuk duurzamer!

Op maat of standaardmaat?

Als u een verduisterend rolgordijn  wilt aanschaffen komt u al snel de vraag tegen of u voor een standaardmaat zou moeten gaan of voor maatwerk. Beide hebben ze hun voordelen. Standaardmaten zijn goedkoop, zijn handig als u raam ook die afmeting heeft en ze zijn vaak van prima kwaliteit! Heeft u echter een raam dat niet een standaardmaat heeft, dan is het kiezen voor maatwerk vaak de oplossing. Relatief gezien is maatwerk tegenwoordig niet meer zo duur als dat het vroeger was. De nieuwste trend, waarin webshops voor een relatief lage prijs raamdecoratie kunnen leveren is zeer populair.

Is de bouwmarkt nog wel van deze tijd?

Een vraag die veel mensen nog weleens hardop stellen is of raamdecoratie nou echt bij de bouwmarkt dient te worden gekocht. In een land waar tegenwoordig service zeer belangrijk is, is een bouwmarkt verre van perfect. Een aankoop vergt betrokkenheid en dat is niet iets wat je in iedere bouwmarkt tegenkomt. U moet zichzelf afvragen of u zelf genoeg kennis heeft om de raamdecoratie uit te zoeken wanneer u het wilt aanschaffen bij een bouwmarkt.

Raamdecoratie van een webshop

Ongekend populair is tegenwoordig raamdecoratie bij een webshop. Ook verduisterende rolgordijnen zijn goed te bestellen bij een webshop. Zo kwamen wij bijvoorbeeld Veneta.com tegen, waar je zelfs een gratis adviesafspraak kan maken. Wat ons betreft de toekomst van de retail!