Verhuizen kan ook leuk zijn! 6 redenen waarom

Verhuizen wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Met een juiste voorbereiding en een goede motivatie is verhuizen juist super leuk. In dit artikel 6 redenen waarom verhuizen wel leuk kan zijn!

Een nieuw huis

Net een nieuw huis gekocht of gehuurd en zie je erg tegen de verbouwing, het inpakken en het verhuizen op? Verhuizen kun je zelf erg leuk maken. Maak gebruik van de gelegenheid om eens goed door je spullen heen te gaan en te kijken wat er weg kan. Je vindt spullen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Kun je misschien iets verkopen? Maak van de verhuizing een leuke dag, schakel vrienden en familie in en zorg voor iets lekkers te eten en te drinken.

Een goede planning is belangrijk: maak een verhuischecklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Weet wat je moet doen, wie je wanneer nodig hebt en in welke volgorde je te werk gaat. Neem even de tijd om een checklist te maken. Dit helpt je alle klussen goed in te delen, zodat je het werk kunt verspreiden. Dit geeft meer rust en zorgt voor een goede planning. Begin tijdig met de grootste klussen, zoals eventuele verbouwingen, en plan ook zeker leuke dingen tijdig in, zoals het decoreren van je nieuwe huis.

Haal leuke herinneringen op

Weet je je verhuisdatum? Begin dan alvast met uitzoeken en inpakken. Het sorteren en inpakken van je spullen is niet alleen handig om te doen, maar je zult ook veel spullen vinden waar je waardevolle herinneringen bij hebt. Misschien is het leuk om deze dingen een leuke plek te geven in je nieuwe woning? Je bent zo de hele dag zoet met het ophalen van leuke herinneringen.

Maak er een leuke dag van

Ben niet bang om de hulp in te schakelen van vrienden en familie. Maak er een leuke dag van, met een muziekje, lekker eten en drinken, misschien zelfs een barbecue?

Nieuwe plek, nieuwe omgeving

Lekker fantaseren over de inrichting van je nieuwe woning is het leukste om te doen. Je kunt moodboards maken, inspiratie opdoen door woonboulevards te bezoeken en de juiste accessoires in te slaan. Knutsel samen met je kinderen een leuk noodboard in elkaar en laat ze zo hun eigen kamer inrichten.

Besteed de zware taken uit

Als je de middelen hebt om zware taken uit te besteden, doe dit dan zeker. Wat dacht je bijvoorbeeld van het inhuren van een verhuisbedrijf, zoals verhuisbedrijf TPC Logistics, voor het vervoeren van al je spullen en meubilair? Hierdoor bespaar je tijd en hoef je niet steeds zelf op en neer naar je nieuwe huis, en kun je die tijd besteden aan de leukere zaken.

Zo zie je maar weer dat verhuizen niet enkel vervelend is. Het kan juist erg leuk en gezellig zijn!