Verschillende soorten vloeren op een rijtje

Een vloer is allesbepalend voor de sfeer en uitstraling in een woning. De ene vloer creëert een warme sfeer en de ander een authentieke sfeer. Afhankelijk van jouw smaak, is het van belang om voor een vloer te kiezen dat bij jou past. Deze zoektocht kan soms eindeloos lijken, omdat er tegenwoordig ontzettend veel keus is. In dit artikel bespreek ik een aantal verschillende soorten vloeren. 

Keramische vloer

Sinds kort zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor keramische vloer. Het is perfect te combineren met een kleed of andere mooie accessoires. Het is echter in tegenstelling tot andere vloeren wel een stuk harder, maar hierdoor wel waterafstotend en krasvrij. Daarnaast wordt een keramische vloer ook gebruik voor de vloer in een badkamer, kelder of keuken. Wil je een keramische vloertegel kopen? Denk dan goed na over de afmetingen. Keramische tegels zijn namelijk in allerlei soorten en maten beschikbaar.

Houten vloer

Vandaag de dag kiezen nog steeds veel mensen voor een houten vloer. Een houten vloer wordt ook wel gezien als een tijdloos. Het is eigenlijk altijd mooi en zorgt voor een warme sfeer. Je kunt helemaal zelf bepalen welke sfeer je wil creëren door voor licht of donker hout te kiezen. Daarnaast is het is makkelijk te combineren met het interieur. Echter is het wel een nadeel dat hout niet goed tegen water kan. 

Laminaat

Een andere vloersoort dat vaak gekozen wordt, is laminaat. Eén van de grootste voordelen van laminaat is dat het een stuk goedkoper is vergeleken de eerder genoemde vloeren. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op het gebied van soorten en kleuren. Voor iedereen is er wel een geschikte kleur of soort te vinden. Echter geldt wel dat laminaat minder lang meegaat. Waardoor het sneller vervangen moet worden. 

Wil je graag meer informatie over vloeren? Neem dan een kijkje op ceramicavloeren.nl.