Je hebt een droom: een restaurant beginnen dat voor iedereen toegankelijk is, maar wel een luxe uitstraling heeft. Naast een mooie menukaart en verfijnde drankvoorraden kan het interieur van een restaurant mensen trekken of afstoten. Hierbij is het belangrijk dat er een duidelijke richting wordt gekozen qua design. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook lukt? Lees hieronder de tips en tricks!
Stoelen en tafels
Een restaurant staat doorgaans vol met tafels en stoelen. Om je gasten niet snel weg te jagen heb je uitstekend personeel nodig, maar ook goed zittende stoelen. Als menig bezoeker na een paar uur last van zijn benen krijgt, omdat de stoel niet goed is qua lengte ten opzichte van de tafel dan heb je als restauranthouder een probleem. Kies dan ook voor stoelen en tafels die goed bij elkaar passen qua lengte én stijl.
Houd genoeg loopruimte over
Wellicht ben je in je enthousiasme heel veel meubels en accessoires voor in het restaurant aan het kopen: stop dan nu. Voor je het weet staat heel het restaurant vol met allerlei mooie meubels, maar er is haast geen ruimte meer voor de obers en serveersters om tussen de tafels te lopen. Houd dan ook rekening met het gangpad. Het handigste is het natuurlijk als er in het gangpad twee mensen met dienblad of handen vol met borden langs kan lopen.
Niet te druk
Allerlei lampjes, beeldjes in het restaurant kunnen leuk zijn, maar hierdoor kan een restaurant al snel te druk worden. Gasten komen langs bij jouw restaurant om tot rust te komen en gezellig te dineren of lunchen. Houd de inrichting dus simpel en verfijnd. Mocht je toch graag een eyecatcher in het geheel aanbrengen, dan kan dit natuurlijk. Mocht je niet goed weten hoe je dit voor elkaar krijgt, dan kun je altijd een professional vragen om mee te denken. Zoals deze interieurstylist in Breda.
De menukaart
De menukaart is het visitekaartje van het restaurant en geeft de bezoeker gelijk een bepaald gevoel als hij of zij een maaltijd uitkiest. De menukaart kun je in dezelfde stijl laten ontwerpen als het restaurant zodat er geen mismatch tussen de kaart en het interieur ontstaat. De menukaart moet in het oog springen, maar duidelijk zijn. Eigenlijk gelden hiervoor dezelfde regels als het inrichten van het restaurant zelf: versimpeling en verfijning zijn je kracht als restauranteigenaar.