Vlekken op je bank verwijderen

Soms is het best verleidelijk om met je bord op schoot voor de tv te zitten. Maar net zoals een wit t-shirt lijkt een bank vuil aan te trekken. Voordat je het weet ligt die spaghettisliert naast je, pal op je mooie stoffen kussens. Om nog maar niet te spreken over kinderhandjes en kattenpootjes.

Gelukkig hebben wij een aantal gouden tips om vlekken op je bank te verwijderen. Tip: Voor gebruik op je bank, test het eerst even uit op een onopvallende plek!!!

EEN STOFFEN BANK

Een ongelukje

Hebt je huisdier zijn of haar blaasje geledigd op jouw prachtige stoffen bank? Grijp dan als eerste naar de keukenrol en probeer zoveel mogelijk van de urine op te nemen. Behandel de vlek daarna met een sopje van biotex en dep het droog met een handdoek. Spray er als laatste een verdunde azijnoplossing op – zo ruikt het weer lekker fris.

Haren

Zo’n donzige kat naast je op de bank is natuurlijk heerlijk, maar binnen de kortste keren lijkt je bank een tweede pluizige laag te hebben. De haren kun je gemakkelijk verwijderen door plakband om je hand te binden en met de plakkende laag over de bank te deppen. Ook een rubberen handschoen kan hierbij van pas komen. Wrijf hiermee de haren los van het stof en zuig ze op met de stofzuiger.

Rode wijn

Ai, rode wijn geknoeid op je bank? Doe dan vlug een beetje afwasmiddel met water en een scheutje azijn op een doek en dep dit op de wijnvlek. Vervolgens wrijf je dat voorzichtig uit met een natte spons en spoel je het af met schoon water. Wat ook goed werkt is witte wijn over de vlek gieten.

EEN LEREN BANK

Poetsen

Met babyolie is een leren bank goed schoon en soepel te maken. Doe dit op een doek en wrijf het over het leer. Even laten intrekken en daarna weer opboenen met een doek.

Pen

Uitgeschoten met je balpen? Wrijf over de strepen met een witte doek, doordrenkt in 70% alcohol.

Vlekken

Over het algemeen werkt een sopje met groene zeep uitstekend voor verschillende soorten vlekken.

EEN VELOURS BANK

Vlekken

Op je velours bank ben je natuurlijk zuinig. Zitten er toch een aantal vlekken op? Maak dit dan schoon met shampoo. Doe dit op de vlek en wrijf erover met een vochtige doek. Als laatste dep je de plek droog met keukenrol.

Pen

Melk, gezond voor elk. Ook prima om een streep van een balpen mee te verwijderen!

TOCH LIEVER REINIGINGSPRODUCTEN GEBRUIKEN?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever reinigingsproducten wilt gebruiken die speciaal voor jou type bank bekleding en type vlek te gebruiken zijn. Die zijn te vinden op www.leer-onderhoud.nl.