Voordelige kantoorinrichting?

Het vinden van een geschikt kantoorpand voor je onderneming kan een hele klus zijn. Het is verstandig om goed na te denken over het huren of kopen van een pand. Bij het huren van een pand ga je op zoek naar offices for rent. Bij het kopen van een pand komt veel meer kijken. Bij het starten van een onderneming is het vaak verstandiger om een office te huren. Als je een kantoor hebt, moet je deze ook goed inrichten voor jouw werknemers. Hier komen wel een heleboel kosten bij. Er zijn veel voorzieningen waar je al voor moet zorgen zoals koffieapparaten, etc. Dit kan al snel oplopen in kosten en dan is het fijn dat je op andere dingen wat kunt besparen. Hoe kun je voordelig jouw kantoor inrichten? Hier enkele tips! 

Refurbished

Je kunt ervoor kiezen om alles nieuw aan te schaffen, maar helaas heb je dan het probleem dat het heel prijzig gaat worden. Er zijn gelukkig tegenwoordig veel goedkopere opties. Eén hiervan is het kopen van refurbished producten. Wat is refurbished? Refurbished betekent eigenlijk opnieuw opgemaakt. Zo nemen ze een gebruikt product en knappen ze deze op. Zo lijkt het product zo goed als nieuw, maar het blijft gebruikt. Om deze reden zijn ze wel een stuk goedkoper dan de nieuwe versies van het product. 

Wat voor producten kun je refurbished krijgen? Tegenwoordig kun je bijna alles refurbished krijgen. Denk hierbij aan tafels of bureaustoelen, maar zelfs computers en laptops kun je refurbished krijgen. Heb je zakelijke telefoons nodig? Die kun je ook refurbished krijgen. Een nadeel van refurbished producten is wel dat ze uiteraard gebruikt zijn. De levensduur van deze producten kan dus mogelijk korter zijn dan een nieuwe versie. 

Tweedehands 

Mochten refurbished producten toch nog wat prijzig zijn voor jouw budget, dan is het altijd nog mogelijk om te kijken naar tweedehands producten. Zo kan het erg schelen in kosten als je bijvoorbeeld tweedehands bureaustoelen kiest in plaats van nieuwe. Sommige bureaustoelen kun je al voor een tientje meenemen. In vergelijking met nieuwe stoelen die wel meer dan 100 euro kosten is dat een koopje. Wel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende nadelen van het kopen van een tweedehands product. 

In tegenstelling tot de refurbished producten, zijn ze nog in een zeer gebruikte staat. Ook is het lastig om genoeg van hetzelfde product te vinden. Misschien heb je wel 10 bureaustoelen nodig op kantoor, maar dan eindig je met allemaal verschillende tweedehands bureaustoelen. Dit kan minder mooi ogen en vooral als je klanten hebt die langs komen op jouw kantoor, is dit niet ideaal voor het imago van het bedrijf. Als je dus veel klanten over de vloer hebt, is het misschien handiger om niet te kiezen voor tweedehands producten. 

Hopelijk kun je met deze twee tips op weg met het inrichten van jouw kantoor!