Voordeur vervangen

Lees over een voordeur vervangen. Momenteel heb je met voordeuren alle keuze, en alle denkbare stijlen zijn leverbaar. Als je voor een stijl kiest, kijk dan goed naar het geheel. Een moderne voorgevel met een moderne voortuin moet geen klassieke voordeur hebben, enzovoort. Helaas ontbreekt het daaraan, en is het aanzien van het pand geen mooi geheel.

Voormalige huurwoningen

Van oudsher kon je zien of een huizenblok koop- of huurwoningen waren. Heel eenvoudig keek je of dat de voordeuren identiek waren. Deze werden, en worden nog steeds, dan ook nog tegelijk opgeschilderd, en vaak was een blok huurwoningen netter dan een blok met koopwoningen. Het was aantrekkelijk als de woningen afgestoten werden, dus aan de bewoners verkocht, om dan meteen over te gaan op de voordeur vervangen. Maar dit was niet altijd een vooruitgang. Dit komt mede omdat de bewoners geen totaalplaatje voor ogen hadden. Waar moet je beginnen? Eerst die rijtjes grijze stoeptegel onder het raam en als pad naar de deur vervangen voor iets naar persoonlijke smaak? De kozijnen, ramen, en voordeur een afwijkende kleur geven, of de voordeur vervangen?

Maak het in één stijl

Omdat bij voordeuren alle denkbare stijlen leverbaar zijn, de collectie voordeuren is gigantisch groot, zou je het als sluitstuk kunnen houden. Dus stel, de kozijnen krijgen een klassieke kleur zoals bordeaux, je hebt al een sierlijke buitenlamp op het oog en de voortuin worden klassieke klinkertjes, dan heb je alle mogelijkheden om als finishing touch die voordeur uit te kiezen die jouw pand een prachtig aanzien geven. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een klassiek ogende voordeur, maar ondertussen is het hypermodern. Je moet dan denken aan een deur met een ruitje erin, maar de deur is van onderhoudsvrij kunststof en het ruitje is van dat warmte werende HR ++ glas.

Denk aan de isolerende werking

Juist die voormalige huurwoningen hebben vaak een aluminium brievenbus in de deur. In de winter voel je daar de kou naar binnen komen. Wanneer je je voordeur vervangt kun je dat oplossen. Een postbusje in de tuin, of naast de deur tegen de gevel, en geen brievenbus in de deur zelf. Een stap verder is kiezen voor een isolerende voordeur, maar om het helemaal top te krijgen moet je dan ook vaak het deurkozijn vervangen. Dat is best een flinke verbouwing, maar wel het overwegen waard. Een voordeur vervangen zonder kozijn kan makkelijk in één dag.

Bron: 123verbouwen.nl