Waar kunt u het beste een muurkas plaatsen?

Het begint er steeds meer op te lijken dat mensen liever een eigen moestuin willen hebben om eigen groente en fruit te kweken. Enerzijds gebeurt dit steeds vaker in de open lucht, maar het nadeel daarvan is dat sommigen plantensoorten niet zijn opgewassen tegen een slecht of een koud weertype. Daarom kiezen de meesten ervoor om een muurkas te nemen. Hierin blijven alle bloemen, planten en andere natuurzaden veilig en droog en kan er volop worden gekweekt. Alleen is het vaak een probleem wat de beste plek is voor een muurkas. Vaak hangt dit van meerdere factoren af. Welke zijn dat?

Logische plek in de tuin

Uiteraard moet de muurkas een logische plek in de tuin krijgen. Het liefst een plek waar veel zon komt. Planten en bloemen hebben namelijk voldoende zonlicht nodig om goed te kunnen bloeien. Daarbij moet de muurkas worden gepositioneerd tegen een stevige wand, het liefst tegen een stenen muur. Zodra de muurkas tegen een schutting aan staan en er steeds plotseling een harde wind op, dan is de kans groot dat de muurkas omvalt en alle planten en bloemen verspreid door de tuin liggen. Dat wilt u natuurlijk niet hebben, dus  daarom is het noodzakelijk dat de muurkas op een logische plaats terechtkomt.

Grootte

De plaats van een muurkas hangt ook grotendeels af van de grootte. Wellicht heeft u een geschikte plek gevonden in de tuin, maar kan deze vanwege de afmetingen daar niet worden neergezet. De muurkas is bijvoorbeeld te breed om achter de schuur neer te zetten of te breed om naast de achterdeur een plaatsje te geven. Deze zal dan op een andere plek terecht moeten komen. Houd dus rekening met de afmetingen en stem daar de locatie van de muurkas op af. Mocht u nou genoeg ruimte hebben in uw tuin, dan kunt u natuurlijk ook voor een tuinkas kiezen.

Ondergrond

Net als dat de wand belangrijk is bij het plaatsen van een muurkas, zo is ook de ondergrond van essentieel belang. Het beste is om een stenen ondergrond te hebben. Hierop kunt u namelijk alles neerzetten en kunt ook potplanten en bloemen gaan kweken. Bovendien gaan stoeptegels langere tijd mee. Daardoor hoeft u niet steeds van ondergrond te verwisselen.

Wij hopen dat u een geschikt plek vindt in de tuin om uw muurkas te plaatsen!