Waardevermeerdering van je woning doe je zo

Het verkopen van een woning is een spannend traject. Hoe hoog wordt jouw woning getaxeerd, gaat de woning de volledige vraagprijs opleveren, wordt hij snel verkocht? Het is interessant om te zien hoe jouw woning het doet op de huizenmarkt. Er zijn een aantal dingen die jij kunt doen, die er voor kunnen zorgen dat jouw woning meer geld oplevert en sneller wordt verkocht. Wij hebben drie tips voor je op een rijtje gezet.

Een waterontharder laten installeren

Wil jij het wooncomfort van jouw woning verhogen en tegelijkertijd ook de waarde van jouw woning laten stijgen? Dan is een waterontharder laten installeren een goede keuze. Door een waterontharder te laten installeren is kalkaanslag verleden tijd, waardoor jouw sanitair langer meegaat en een betere uitstraling blijft houden. Waterontharders zorgen er bovendien voor dat de energierekening en de gasrekening lager uitvallen, dat elektrische apparaten die water verbruiken langer meegaan en dat aanslag in de ketel en de leidingen langzaam verdwijnen. Omdat er bij het ontharden van het water geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen is een waterontharder tevens milieuvriendelijk. De lange levensduur van waterontharders zorgt er bovendien voor dat je er jarenlang van kunt genieten. Ben je van plan om jouw woning te verkopen? Dankzij de waterontharder kan jouw woning hoger getaxeerd worden. Wil je de waterontharder liever niet kwijt? Vraag de taxateur dan om deze buiten het rapport te houden en laat de waterontharder lekker met je meeverhuizen.

Het huis isoleren

Een goed geïsoleerd huis is aanzienlijk meer waard dan een huis met slechte isolatie. Goede isolatie zorgt er niet alleen voor dat de woning beter te verwarmen is, het zorgt er ook voor het energielabel van de woning lager wordt. Het isoleren van een woning kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kun je de vloer, de gevel of het dak isoleren, maar kan je er ook voor kiezen om dubbel glas te laten plaatsen, mocht jouw woning dat nog niet hebben. Daarnaast zijn er een aantal kleinschalige maatregelen, zoals het dichten van allerlei naden en kieren, het isoleren van cv leidingen in onverwarmde ruimtes of het plakken van folie achter alle radiatoren in jouw woning. Wil je dat jouw woning aanzienlijk meer waard wordt? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een grootschalig isolatieproject, zoals het isoleren van de gevel, de vloer of het dak.

De tuin (gedeeltelijk) opnieuw laten aanleggen

De tuin is een bepalende factor in de uitstraling van jouw woning. Is jouw tuin slecht onderhouden, dan lijkt jouw woning direct een stuk ouder en minder goed onderhouden. Wil jij jouw woning verkopen of de waarde van jouw woning verhogen? Dan is het opnieuw aanleggen van (een gedeelte van) de tuin absoluut aan te raden. Door bijvoorbeeld enkel de bestrating te vervangen en het onkruid uit jouw tuin te verwijderen lijkt jouw tuin weer als nieuw en kan jouw woning tot 10% hoger getaxeerd worden. Het aanpakken van jouw tuin is dus absoluut de moeite waard.