Waarom de prijs van goede rolluiken het meer dan waard is

De prijs van rolluiken kan enorm variëren, de kwaliteit trouwens ook. Het goede nieuws is dat er wel degelijk rolluiken in de aanbieding zijn die voor een relatief laag bedrag toch veel kwaliteit bieden. Denk aan de actiemodellen van Heroal die voor een scherpe prijs toch een uitstekende kwaliteit bieden. Het minder goede nieuws is dat je als consument vaak door de bomen het bos niet meer kunt zien. Of door het raam de rolluiken… Lees daarom direct deze pagina, we leggen uit waarom de prijs van goede rolluiken de extra kosten meer dan waard is.

 

1. Gaan langer mee

Een denkfout die veel mensen maken is de aanschafprijs als eerste prioriteit stellen. Dat is tot op zekere hoogte wel te begrijpen, liever honderd euro ‘in the pocket’ dan honderd euro in het rood. Bij de prijs van rolluiken moet je zeker de levensduur meetellen. Dit type zonwering kan buiten flink wat te verduren hebben, dan kun je beter direct kiezen voor een goed product met garantie. Geef nu wat meer uit, en bespaar later.

 

2. Meer keuze in kleuren en modellen

Het oog wil ook wat. Heb je behoefte aan een bijzonder kleurtje, of mag de afwerking wel iets strakker? De kans is groot dat een luxer model ook meer keuze biedt in kleuren en modellen. Dit is overigens niet altijd het geval, er zijn merken die zich specialiseren op kwaliteit en gebruiksgemak, en zich niet zo bezighouden met designer afwerking. Toch kunnen enkele tinten, afgeronde hoeken of een vereenvoudigde montage al veel voordeel bieden.

 

3. Meer extra opties

Dan zijn er nog de extra’s. Hier moet je goed opletten, want sommige producten hebben een goedkoop starttarief, om vervolgens bij iedere volgende keuze de hoofdprijs te vragen. Ook zul je bij premium opties sneller maatwerk mogelijkheden tegenkomen, zowel letterlijk op maat gemaakt voor het venster, maar ook bijvoorbeeld installatie aan huis. Denk daarnaast aan een elektrische motor om de rolluiken geheel automatisch te laten functioneren. Als je behoefte hebt aan meer dan alleen het basisproduct, dan zul je vaak ook wat meer moeten besteden.

 

Comfort is niet in prijs uit te drukken

Iedereen moet keuzes maken in het leven. De prijs van rolluiken kan hoog oplopen, is dat het waard gezien het verhoogde comfort? De levensduur kan hierbij zeker een rol spelen, toch is een comfortabel leven een groot goed. Zonwering heb je toch nodig, kies dan voor kwaliteit. Dat betekent overigens niet dat je direct de hoofdprijs moet betalen. Zo kun je wachten op een rolluiken aanbieding, of vraag meerdere offertes aan bij verkooppunten in de omgeving. Vraag na welke opties echt bijdragen aan de beleving, en waar je eventueel op kunt besparen. Bij zelf installeren kun je al direct geld besparen, een goed systeem zal doorgaans ook een doordachte wijze van installatie bieden. Je kunt iedere euro slechts eenmaal besteden, investeer dan liever in kwaliteit.

 

Een uitgave is niet hetzelfde als een investering. Investeer daarom in goede rolluiken, daar zul je geen spijt van krijgen.