Waarom je moet kiezen voor een schuifpoort

Het afsluiten van een terrein kan op verschillende manieren. Dit kan door gebruik te maken van een enkel hek dat open en dicht gaat of bijvoorbeeld van een dubbele poort waarbij twee beweegbare delen het terrein afsluiten. Een andere mogelijkheid is de keuze maken voor een schuifpoort. Een schuifpoort is een poort die opzij schuift om toegang tot het terrein te verlenen. Dit type poort heeft verschillende voordelen, daarom wordt er in dit artikel verteld waarom je moet kiezen voor een schuifpoort.

Ruimte

Een schuifpoort beweegt opzij en niet naar buiten of naar binnen. Dit komt goed van pas als er weinig ruimte is voor een traditionele poort. De poort hoeft dan niet geopend te worden maar kan opzij schuiven. Hiervoor moet wel genoeg ruime aan de zijde zijn waar de poort naartoe schuift. Een ander voordeel van een schuifpoort met betrekking tot de ruimte is dat de poort niet in de weg staat als deze open is. Op de plek waar anders gezien de poort naar toe zou openen, is dan ruimte voor andere voorwerpen.

Overal te plaatsen

Een schuifpoort, is vanwege de geringe ruimte die er nodig is, nagenoeg overal te plaatsen. Omdat een schuifpoort vaak in een hekwerk of omheining wordt geplaatst die recht is, is er ook vaak ruimte voor de poort om opzij te kunnen schuiven. Dit betekent dat de poort nagenoeg overal kan worden geplaatst in tegenstelling tot een dubbele poort waarbij er ruimte moet zijn voor het openen van twee delen doormiddel van een scharnierwerk.

Veiligheid

Een andere reden waarom de keuze voor een schuifpoort aan te raden is, is de veiligheid. De omheining waarin de schuifpoort geplaatst wordt is bedoeld om te beschermen en veiligheid te bieden. Een schuifpoort die voorzien is van de juiste sloten is in veel gevallen moeilijker te openen dan een standaard hekwerk. Bij het kiezen van de sluiting van de schuifpoort heb je dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een geautomatiseerd systeem waarbij je de poort op afstand kunt openen zonder dat je daarvoor hoeft uit te stappen.