Waarom moet ik kiezen voor enkel glas?

Wat zijn nou de verschillen tussen enkel glas en dubbel glas? Steeds meer mensen hebben deze vraag. Ik heb hieronder de voordelen en de nadelen van enkel glas op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan zien wat enkel glas precies inhoudt.

Voordeel 1: Het is goedkoop
Een groot voordeel van enkel glas is, dat het relatief goedkoop is. Het is veel goedkoper dan dubbel glas. Als je dus snel een oplossing moet hebben voor een raam, wordt vaak de keuze gemaakt voor enkel glas. Enkel glas van 2 mm kost gemiddeld €20,00. Dus hoe dikker het glas, hoe hoger de prijzen.

Voordeel 2: Snel leverbaar
De meeste glasbedrijven hebben altijd een grote hoeveelheid voorraad met enkel glas. Hierdoor kan je snel geholpen worden met het product. Wat ook een groot voordeel van enkel glas is, is dat het ter plekke gesneden kan worden. Hierdoor wordt het leveren van glas ook sneller, aangezien je niet van te voren hoeft op te meten welke maten passen bij jouw raam. Toch wordt wel aangeraden om dit allemaal van te voren te doen, zodat het allemaal net iets beter gaat.

Voordeel 3: Veel verschillende kleuren
Enkel glas is er in veel verschillende soorten en maten en kunnen dus ook verschillende kleuren hebben. Wil je bijvoorbeeld in een kamer in je huis blauw glas, dan kan dat makkelijk met enkel glas. Dit zie je vaak ook terug op scholen, daar worden dit soort glazen vaak gebruikt.

Voordeel 4: Ideaal voor binnenshuis
Enkel glas wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt, omdat het geen isolerende functie heeft. Dus voor raampjes in deuren of andere voorwerpen met een raam erin, is enkel glas ideaal.

Nadelen:
Zoals hierboven al is aangegeven beschikt enkel glas niet over een isolerende functie. Hierdoor kan het in de winter erg koud worden en in de zomer erg warm. Ook isoleert het glas niet goed tegen geluid, je zult dus nog veel dingen van buiten kunnen horen. Het glas is ook niet zo heel stevig, je kunt het makkelijk breken als je er tegen aanvalt.