Waarom moet je een tuinset kopen in de winter?

Om in de zomermaanden van je terras of balkon te kunnen genieten, mag een mooie tuinset niet ontbreken. Een tuinset is vaak behoorlijk duur, waardoor het slim kan zijn om deze al in de wintermaanden te bestellen. Veel tuinwinkels verkopen hun tuinsets in de herfst- en wintermaanden met hoge kortingen. Zo hoeven de tuincentra de tuinmeubels niet in een eigen opslag op te slaan. Voor consumenten biedt dit de kans om relatief goedkoop een nieuwe tuinset aan te schaffen. Aan welke wensen moet jouw tuinset voldoen?

 

Een tuinset kopen hoeft niet per definitie in een fysieke tuinwinkel. Er zijn verschillende tuinwinkels met een webshop. De kans is immers klein dat je in een fysieke tuinwinkel nog een grote keuze hebt!

 

Verschillende soorten tuinmeubelen

Er zijn verschillende soorten tuinmeubelen die je op je terras of balkon kunt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een grote picknicktafel om met het hele gezin aan te eten. Een alternatief is het combineren van een stijlvolle eikenhouten tuintafel met een tuinbank en twee fauteuils. Zo heb je op de bank voldoende plek voor je kinderen en kun je zelf, samen met je partner, genieten van de fauteuils. Bij de aanschaf van een fauteuil kan het verstandig zijn om een fauteuil te kiezen met een verstelbare rugleuning. Zo kun je de rugleuning iets laten zakken als je in de zon zit.

 

Je terras of balkon compleet maken

Een tuinset alleen is vaak niet voldoende om je terras of balkon een sfeervolle uitstraling te geven. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om potten met planten of kruiden op je terras te plaatsen. Niet alleen geeft dit je terras meer kleur, ook is het hartstikke lekker om verse kruiden te hebben voor de bereiding van je avondeten. Eetbloemen combineren het vrolijke van een plant, met het praktische van kruiden!