Waarop letten bij het verbouwen van je badkamer

Ben je van plan je badkamer binnenkort eens te gaan verbouwen? Is je badkamer al jaren oud en echt toe aan een opfrisser? Of wil je gewoon een compleet andere stijl doorvoeren in deze ruimte? Het verbouwen van je badkamer kan een ingrijpende en prijzige aangelegenheid worden. Er komt een hoop bij kijken zoals sloopwerk, het verleggen van leidingen, het maken van een nieuwe indeling en het plaatsen van tegels en sanitair. Het is daarom van groot belang dat je de verbouwing van je badkamer goed plant. Waar moet je precies op letten bij het verbouwen? Hieronder geven we je een aantal handige tips.

Maak een moodboard en plan goed

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het verbouwen van je badkamer, is de planning. Je moet van te voren goed weten wat je wensen zijn, zodat je niet in het wilde weg gaat beginnen met slopen. Een handige tip hierbij is om te beginnen met het maken van een moodboard. Hierdoor kun je goed zien welke stijlen je mooi vindt en welke kleuren en materialen je wilt gaan gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van strakke grijze tegels of een glazen douchedeur in je nieuwe badkamer? Voor inspiratie voor douchedeuren kun je een kijkje nemen op https://www.glazz.nl/glazen-douchedeur.

Daarnaast is het ook van groot belang dat je nadenkt over de indeling van de badkamer. wil je deze hetzelfde hebben of wil je een andere indeling gaan hebben? Als je dit wil veranderen, dan zul je er rekening mee moeten houden dat de leidingen ook verplaatst dienen te worden.

Het sanitair kiezen

Een van de belangrijkste onderdelen van je badkamer is natuurlijk het sanitair. Wil je bijvoorbeeld een douche of een bad of een combinatie van beiden? Wat voor toilet wil je in de badkamer plaatsen. Dit lijkt misschien een gemakkelijke keuze, maar tegenwoordig zijn er tal van opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een minimalistische of meer luxueuze uitstraling. Ook qua functionaliteit is er nog een hoop te kiezen. Wil je een regendouche of een douchekop met meerdere stralen? En wil je een moderne toiletpot met vuilafstotende laag of juist een simpeler model?

Verlichting en de elektra

Een onderdeel van de verbouwing dat velen over het hoofd zien, is de verlichting in de badkamer. Toch is verlichting een belangrijk sfeerbepalend element, waardoor het verstandig is hier goed over na te denken. Waar wil je lampen plaatsen en wil je de mogelijkheid tot gedimd licht? Denk hier goed over na voordat je elektra aanlegt.