Waarvoor gebruik je een kamerscherm?

Kamerschermen zijn multifunctioneel. Je vindt ze nogal eens terug in winkels, waar bijvoorbeeld een zithoekje is gecreëerd voor wachtende klanten, of als decoratieve scheidingswand. Ook thuis komt het kamerscherm goed van pas in diverse situaties.

Er zijn vele soorten kamerschermen verkrijgbaar, van bedrukte kunststof- of canvas kamerschermen tot rotanschermen. Het voordeel van bedrukte kamerschermen is dat je er zelf een afbeelding naar keuze op kunt laten plaatsen. Anderzijds is het voordeel van natuurlijke kamerschermen zoals van rotan dat deze een warme, sfeervollere uitstraling kennen en vooral geschikt zijn voor in huis.

Functies van het kamerscherm

Maar wat kun je er nu echt mee, wat is de meerwaarde van een kamerscherm? Daar waar je een afscheiding wilt creëren om een ruimte te onderbreken, of daar waar er behoefte is aan extra privacy is een kamerscherm een uitkomst.

Wie klein behuisd is en waar keuken, woon- en eetgedeelte eigenlijk uit een en dezelfde ruimte bestaat, kan d.m.v. een kamerscherm optisch een scheiding in de ruimte maken. Dit kan een scheiding zijn tussen het eetgedeelte en de keuken, of bijvoorbeeld bij de zithoek, waardoor deze specifieke plekken intiemer ogen.

Opgeruimd staat netjes

Ook in grotere ruimtes kan het kamerscherm functioneel zijn. Denk maar eens aan een opslagplek annex rommelhoek; deze kun je perfect afschermen met het kamerscherm.

Ontvang je klanten aan huis? Plaats een kamerscherm op die plekken die om meer privacy vragen.

Wie in de slaapkamer specifieke attributen heeft staan, zoals sporttoestellen of een zonnebank of iets dergelijks, kan deze mooi afschermen d.m.v. het kamerscherm.

Een sfeervol huis creëer je met kamerschermen!