Warmteverlies opsporen met een thermografische inspectie

Met de koude wintermaanden wil je de avonden het liefst thuis doorbrengen op de bank met een kopje warme thee en de verwarming aan. Soms lijkt het echter dat sommige delen in het huis zo koud zijn en nauwelijks opgewarmd worden terwijl de verwarming op volle toeren staat. In andere ruimtes in je huis kan het echter zo zijn dat het in een mum van tijd is opgewarmd en warm blijft. In dat geval kan er sprake zijn van warmteverlies in delen van je huis.

Warmteverlies ontstaat als een huis niet goed geïsoleerd is en er naden en spleten zijn waar de warmte doorheen gaat. Ook als je last hebt van daklekkages en andere mankementen aan je dak. In dat geval is het noodzakelijk om als eerste vast te stellen in welke delen van je huis sprake is van warmte verlies. Aan de hand van een thermografische inspectie wordt opgespoord waar de warmte ontsnapt en welke delen van het huis niet verwarmd worden. Een thermografische inspectie geeft daarom een goed beeld weer van de warmtespreiding in je huis.

Warmteverlies opsporen met een thermografische inspectie, hoe werkt dat

Bij het opsporen van warmteverlies in he huis wordt gebruik gemaakt van een infra rood camera die de warmte kan opmeten. Delen die dan blauw of paars oplichten zijn dan kouden delen in het huis en de delen van het huis die rood of geel zijn, zijn warm. Aan de hand van dat overzicht kun je dan precies zien welk deel van je huis goed opgewarmd wordt in de huidige situatie en welke deel van je huis niet goed verwarmd blijft. Wil je weten hoe het precies werkt dan kun je een kijkje nemen op de website http://www.dakbedekking-brabant.nl/

Je kunt voor een thermografische inspectie een dakdekker inschakelen. Deze zal je gehele huis met de infra rood camera op beeld vastleggen zodat je visueel een overzicht hebt van de delen die niet goed verwarmd worden en de delend oe wel goed verwarmd worden. Aan de hand van dit overzicht kan de dakdekker een rapportage opstellen. In dit rapport krijgt u een duidelijk overzicht van de staat van warmteverlies van je woning. Daarnaast krijg je uitleg en advies over de mogelijke oplossingen die u kunt krijgen om het warmteverlies terug te dringen. Zo wordt u bijvoorbeeld op de hoogte gesteld van waar de gaten en kieren zich in uw huis bevinden en of het huis overal goed geïsoleerd is. Aan de hand van het rapport kun je vervolgens stappen ondernemen om dit op te lossen. Voor een thermografische inspectie kunt u terecht op Dakbedekking Brabant – thermografische inspectie.

Thermografische inspectie bij daklekkage

Bij daklekkage is het gebruik van een infra rood camera erg handig. Op die manier kun je aan de hand van een thermografische inspectie de lekkage nauwkeurig vaststellen en kun je doelgericht de lekkage opsporen en herstellen. Dit voorkomt dat er onnodige kosten en grote herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Met de thermografische inspectie voorkomen je onnodige werkzaamheden.