Wat is een goede bureaustoel?

Een bureaustoel is een item dat we allemaal wel gebruiken op kantoor of zelfs thuis. Het is een stoel waar we vele uren in spenderen en die ons draagt en ondersteuning biedt. Maar heb je er al eens over nagedacht wat een goede bureaustoel eigenlijk is? Als het antwoord op die vraag nee is kan het weleens tijd worden dat wel te doen. De impact van een bureaustoel op jouw gezondheid valt immers niet te onderschatten.

De basis

Een kwaliteitsvolle bureaustoel heeft een stevige basis. Wat betekent dat concreet? Dat betekent dat de draaibare voeten van jouw bureaustoel groter horen te zijn dan de maximale zitdiepte. Dat is de enige manier waarop je er zeker van kunt zijn dat jouw stoel voldoende stabiliteit biedt. Verder spreekt het voor zich dat een goede bureaustoel je toelaat de zithoogte aan te passen. Geen twee mensen zijn gelijk of zitten zelfs maar graag op dezelfde hoogte. De mogelijkheid om jouw stoel qua zithoogte aan te passen is echt onmisbaar. Ten slotte kan je erop letten dat jouw stoel veiligheidszwenkwielen heeft in zijn onderstel. Door de toevoeging van deze veiligheidszwenkwielen kan je draaien maar toch stabiel blijven zitten.

Het centrum van de stoel

Een kwaliteitsvolle bureaustoel die aandacht heeft voor jouw gezondheid heeft een beweeglijke rugleuning. Een echt ergonomische bureaustoel heeft zelfs de optie om de rugleuning vast te zetten in de positie die jij verkiest of om ze los te laten staan. De rugleuning beweegt in dit geval met jou mee en biedt altijd de nodige ondersteuning. Dat is dan ook de reden dat een rugleuning van een goede bureaustoel bij voorkeur anatomisch voorgevormd is. Te veel druk op jouw wervelkolom is absoluut nefast voor het lichaam en is een probleem dat al bij al gemakkelijk verholpen kan worden hierdoor. Om dezelfde reden is het belangrijk dat ook het zitvlak is voorgevormd zodat ook jouw dijen niet te veel druk voelen. Ten slotte is een aanpasbare zitdiepte een echte must. Een goede hoek van het zitvlak is een hoek waarbij jouw stoel precies juist staat tegenover de grond.

 

Werken met de elleboog

Een goede bureaustoel heeft armleuningen die jou toelaten om de armen in een comfortabele houding naast het lichaam te brengen. In een ideale situatie zijn de armen in een loodrechte hoek gebogen. Dat betekent dan ook dat een goede bureaustoel armleuningen heeft die in de hoogte verstelbaar zijn. Geen twee lichamen hebben dan ook dezelfde lengte qua armen.

 

De rest

Een goede bureaustoel is ook een stoel die gemaakt is uit de meest hoogwaardige materialen. Het is een stoel die heel wat belasting zal ondergaan en moet dan ook robuust gebouwd zijn. Ten slotte is een laatste aandachtspunt de bekleding. Net doordat je zo veel tijd spendeert op jouw bureaustoel is het wel zo handig dat de bekleding gemaakt is van een ademend materiaal dat handig is in onderhoud. Herken je jouw bureaustoel in al deze kenmerken? Proficiat daarmee: je hebt een goede bureaustoel! Bureaustoelen kopen maakt het nu een stuk makkelijker.